President

El president i la consellera, amb la presidenta de l'Acadèmia i els guardonats

President Aragonès: "L'àmbit audiovisual i del cinema és estratègic per a la política cultural del Govern"

query_builder   7 març 2022 15:51

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'àmbit audiovisual i del cinema és estratègic per a la política cultural del Govern"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de Cultura, ha rebut els guardonats amb els XIV Premis Gaudí

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest migdia que “l’àmbit audiovisual i del cinema és un dels estratègics per a la política cultural del Govern, perquè sabem que avui al nostre món globalitzat els països i les cultures també es donen a conèixer en l’àmbit audiovisual”. “És essencial que hi hagi una bona política de foment del cinema per a qualsevol país que es vulgui explicar al món i fer-ho en la seva llengua”, ha reblat.

El president i la consellera, amb la presidenta de l'Acadèmia i els guardonats. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2022/03/07/15/50/2b47079f-e94c-40f1-9972-b07bab6534b3.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"3030"}

En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu ha subratllat que “hi estem plenament compromesos” com ho demostra el fet que els pressupostos de Cultura per a aquest any 2022 “han fet un salt endavant amb l’horitzó del 2% que hem de tenir al final de la legislatura”. Així mateix, ha posat de relleu que als projectes europeus dels Next Generation “un dels àmbits estratègics és el hub de l’audiovisual que ha de ser un punt d’inflexió per reforçar el paper del cinema català”.

El president Aragonès ha fet aquestes declaracions durant la recepció que ha ofert al Palau de la Generalitat, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, als guardonats ahir amb els XIV Premis Gaudí. El cap del Govern ha felicitat i agraït als guardonats la seva tasca i el seu compromís. “Darrera de cada història hi ha una crida al compromís social, la lluita contra les desigualtats o el compromís d’aquesta societat davant d’una crisi de refugiats”, com en el cas de la pel·lícula que explica la tasca d’Open Arms.

Pere Aragonès també ha destacat que a la gala dels Gaudí “vam veure tot el potencial del cinema català, on el talent femení cada vegada té amb més força”. Ha dit que “això no hauria de ser notícia, però malauradament encara avui ho és perquè venim de desigualtats en molts àmbits, també en l’artístic”. “Hem d’arribar a un dia que això no sigui notícia, però que ahir hi hagués aquest reconeixement a actrius, directores i professionals darrere de les càmeres demostra que anem en el bon camí”, ha dit.

Per la seva part, la consellera de Cultura ha assenyalat que “volem reforçar encara més el cinema català, perquè el nostre país té el potencial per ser un referent capdavanter a Europa”. Ha afegit que “per aconseguir-ho hem de disposar de les eines necessàries per consolidar encara més el foment de la producció audiovisual, respectant les diverses mirades, els continguts i els formats que configuren la nostra identitat”. “I també ajudar a la normalització de la nostra llengua de cara a les audiències globals i donar oportunitats al talent jove i local, contribuint a la preservació de la diversitat cultural europea, des de la identitat pròpia”, ha conclòs i s’ha mostrat convençuda que “tots junts ho farem possible”.

3  

Imatges

El president i la consellera, amb Judith Colell

El president i la consellera, amb Judith Colell 1823

Fotografia de grup

Fotografia de grup 3030

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 1944

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia