Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat activa en ALERTA el pla Ventcat per fort vent dilluns

query_builder   13 març 2022 12:27

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa en ALERTA el pla Ventcat per fort vent dilluns

  • Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins. Retireu o fixeu bé els objectes que tingueu a l'exterior per evitar accidents
  • Protecció Civil també manté en alerta el pla Inuncat per fort onatge al litoral nord

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en ALERTA el pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent dilluns a partir del migdia al centre i sud de Catalunya i a la costa central, amb ratxes que podran superar els 72 km/h.

Segons l’SMC, demà dilluns a partir del migdia hi haurà un fort episodi de vent de component est amb possibles superacions de llindar de 72 km/h. Les comarques més afectades seran el Baix Camp, Baix Penedès, Garraf, Priorat, Tarragonès, Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Urgell, Conca de Barberà, Segarra i Garrigues. També es veuran força afectades les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, Pla d'Urgell, Segrià, Solsonès, Noguera i Ribera d'Ebre.

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades

 

Alerta pla INUNCAT per fort onatge

A banda de la previsió de vent, també es manté en alerta el pla Inuncat per fort onatge a tot el litoral però especialment al litoral central i nord avui diumenge, malgrat anirà perdent força al llarg de la jornada. De cara a dilluns es preveu un nou augment de l’onatge a partir de migdia.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal evitar també anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per evitar posar-vos en perill vosaltres o qui us estigui acompanyant.

1  

Imatges

mapes perill per vent

mapes perill per vent 57

`