Interior

Foto mini

El Departament d'Interior serà present al Saló de l'Ensenyament amb un estand conjunt de tots els cossos operatius i l'Institut de Seguretat Pública

query_builder   14 març 2022 15:00

event_note Nota de premsa

El Departament d'Interior serà present al Saló de l'Ensenyament amb un estand conjunt de tots els cossos operatius i l'Institut de Seguretat Pública

Foto
  • Es farà una clara crida al foment de les vocacions de dones perquè accedeixin als cossos operatius, una de les prioritats de la legislatura.
  • Hi haurà conferències i xerrades durant tot el dia, en què s’explicaran en profunditat les possibles especialitzacions dintre de cada cos.
  • El Servei Català de Trànsit també disposarà d’un circuit per fomentar la mobilitat segura i sostenible, especialment en les rutes cap a centres d’educació.
  • El conseller Joan Ignasi Elena visitarà el Saló de l’Ensenyament dimecres 16 a les 17 h.

 

El Departament d’Interior serà present un any més al Saló de l’Ensenyament, i per primera vegada disposarà d’un estand conjunt amb representació de tots els cossos operatius de seguretat i emergències de Catalunya: Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals, i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el centre on s’imparteix la formació dels cossos. També hi haurà la presència del Servei Català de Trànsit, per millorar la mobilitat en els entorns educatius.

L’estand servirà per donar a conèixer els requisits i proves d’accés per entrar a formar part dels diferents cossos de seguretat i emergències i es donarà informació concreta de les oposicions i les proves selectives que inclouen. També s’informarà sobre els cursos de formació que es fan a l’Institut de Seguretat Pública o les diferents carreres professionals a desenvolupar un cop s’ha accedit al cos. Per dinamitzar l’espai hi haurà conferències i xerrades durant tot el dia, en què s’explicaran en profunditat les possibles especialitzacions dintre de cada cos i es mostraran unitats de nova creació, com la Unitat de Drons.

L’estand conjunt del Departament d’Interior farà una clara crida al foment de les vocacions de dones perquè accedeixin als cossos operatius, que és una de les prioritats de la legislatura. De fet, el Departament d'Interior ha reservat per a dones el 40% de les noves places que s’ofertin a les convocatòries d’accés als Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals.  

L’espai combinat al Saló de l’Ensenyament reforçarà la difusió del fet que la mesura ja és efectiva i s'aplica per primera vegada en la convocatòria del Cos de Mossos que s'ha obert enguany. És de 840 places, per la qual cosa s'haurien d'incorporar a la policia catalana 336 noves agents. Aquest any, a més, està previst que també es convoquin oposicions  al Cos d’Agents Rurals (100 places, 40 de les quals per a dones) i  al Cos de Bombers de la Generalitat (240 places, 96 de les quals per a dones).

Aquesta decisió s'emmarca en un conjunt de polítiques per incloure la transversalitat de gènere als cossos, incloent la revisió i aprovació dels plans d'igualtat, que també es detallaran en el marc del Saló de l’Ensenyament, la gran cita anual de l’àmbit educatiu a Catalunya que té com a objectiu oferir una informació àmplia i actualitzada de l’oferta d’estudis. El conseller Joan Ignasi Elena visitarà el Saló de l’Ensenyament dimecres a la tarda, a les 17 h.

A més, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, centre adscrit a la Universitat de Barcelona, també hi participa per setè any consecutiu per informar i orientar futurs estudiants sobre el grau en Seguretat. Hi participa personal de l’ISPC que informa sobre el procés de preinscripció, preus, beques, programes de mobilitat internacional, pràctiques externes, etc. El punt d’informació de l’ISPC està dins l’estand de la Universitat de Barcelona, a l’apartat de centres adscrits.

Pel que fa al Servei Català de Trànsit, enguany desplegarà una col·laboració amb l’esdeveniment que es concretarà en l’espai central exterior del saló, la plaça de l’Univers. En aquesta àrea exterior hi haurà un espai de formació i sensibilització viària teòrica i pràctica per a la circulació en vehicles de mobilitat personal elèctrics.