Palau Robert

liceu 175

En el marc del seu 175è aniversari

119 centres culturals, entre els quals el Palau Robert, exposen a les seves seus obres relacionades amb el Gran Teatre del Liceu

Fins al 30 d'abril, al Jardí

query_builder   15 març 2022 17:02

event_note Nota de premsa

En el marc del seu 175è aniversari

119 centres culturals, entre els quals el Palau Robert, exposen a les seves seus obres relacionades amb el Gran Teatre del Liceu

Fins al 30 d'abril, al Jardí

Museus i Liceu: una història compartida és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. L’acció també vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.
liceu 175

119 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023.

La iniciativa aglutina centres com ara el Palau Robert, el MNAC, el Museu Picasso, el Museu Dalí, el MACBA, el CCCB, la Fundació Miró, la Fundació Tàpies i un llarg etc. d’institucions i museus. En total, 77 centres participants a la província de Barcelona, 25 a la de Girona, 7 a Lleida i 10 a Tarragona, amb al voltant de 145 obres, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments fins a objectes personals de personalitats vinculades al Liceu, entre d’altres.

En el cas del Palau Robert, es tracta d’una evocació, mitjançant textos i fotografies, de l’exposició sobre el Liceu que el centre va acollir l’any 2009. Es dividia en quatre àmbits: “Abans”, “Llavors”, “Després” i “Demà” i pretenia explicar la reconstrucció del Liceu, que, en paraules del seu comissari, Antoni Batista, “va suposar molt més que aixecar un edifici, perquè, a més d’una reconstrucció arquitectònica, ho va ser també artística, social i sentimental”. També s’hi poden veure fotografies del concert al Jardí, ofert per la Gran Orquestra del Liceu amb motiu de la inauguració de la mostra, i referències a la iniciativa Liceu a la fresca, transmissions a gran pantalla de grans òperes en temps real, que el Palau Robert va recolzar i acollir en diverses ocasions.

La peça es podrà veure al Jardí del 15 de març al 30 d’abril, i és la primera acció destacada en els actes commemoratius del 175è aniversari del Liceu. Més informació a: http://museus.liceu.whads.com/ca.

 

Tota la informació i detall de les obres/institucions participants en aquest enllaç

Fotografia presentació del projecte aquí

Recupera la presentació en streaming en aquest enllaç


CONTACTE PREMSA PALAU ROBERT:
Sandra Iglesias sandra.iglesias@gencat.cat
Martí Porter mporter@gencat.cat