President

El president en el 50è aniversari dels Bordegassos de Vilanova

El president Aragonès agraeix el compromís dels Bordegassos amb la inclusió social i el feminisme

query_builder   19 març 2022 22:44

event_note Nota de premsa

El president Aragonès agraeix el compromís dels Bordegassos amb la inclusió social i el feminisme

  • El cap del Govern ha participat a l’acte inaugural del 50è aniversari de la colla castellera dels Bordegassos de Vilanova, on ha elogiat la voluntat de superació de l’entitat
  • Prèviament ha visitat la seu de la colla castellera i ha signat al llibre d’honor
El president ha intervingut en l'acte (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president ha intervingut en l'acte (Fotografia: Arnau Carbonell)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha participat aquesta tarda en l’acte inaugural del 50è aniversari de la colla castellera dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú, on ha felicitat l’entitat i ha reconegut que és “una escola de ciutadania pels vilanovins i vilanovines i pel conjunt de Catalunya, un compromís de valors amb la ciutat i amb el país”.

En el decurs de l’acte, el cap del Govern ha elogiat “la voluntat de superació” de la colla, i ha remarcat que “els castells demostren que treballant col·lectivament es poden aconseguir coses que una persona sola no pot fer. Les grans transformacions col·lectives no es fan en base a compromisos individuals”, ha deixat clar. En aquest sentit, Aragonès ha posat en valor la tasca inclusiva dels Bordegassos, “ja que sou una colla que no rebutja ningú, fa de la diversitat d’aquesta ciutat i del nostre país un motiu d’identitat”. Paral·lelament, també ha agraït el compromís feminista pioner dels Bordegassos en la visualització de les dones castelleres “que sempre hi han estat ni que no s’hagin visualitzat prou”.

El president Aragonès també ha encoratjat la colla a tornar a recuperar el ritme després de la parada obligada que ha imposat la pandèmia de la Covid-19 i ha assegurat que “ara és el moment de recuperar l’activitat castellera amb tota la força”.

Durant l’acte la colla ha presentat l’escultura que els representarà aquesta temporada, obra de l’escultor vilanoví Ramon López. La peça, d’edició limitada, mostra un home gran enfaixant una jove, amb un enxaneta mirant-s’ho. Aquest treball mostra la feina cooperativa entre generacions i gèneres pel projecte comú dels castells.

A la celebració també hi ha assistit l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar. Prèviament, el cap del Govern ha visitat el local d’assaig de la colla i ha signat al seu llibre d’honor.

 

 

1  

Imatges

El president Aragonès ha participat en el 50è aniversari dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú

El president Aragonès ha participat en el 50è aniversari dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú 113