Salut

El conseller de Salut inaugura el Centre d'Urgències d'Atenció Primària Rubí

query_builder   30 març 2022 14:28

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut inaugura el Centre d'Urgències d'Atenció Primària Rubí

  • L’equipament atén unes 80 visites els dies laborables i 120 els caps de setmana i festius
Un moment de la visita del conseller al CUAP Rubí.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest migdia el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Rubí, “un equipament llargament esperat que permet una més i millor atenció als veïns del municipi”. El nou dispositiu, en funcionament des del mes de gener, està ubicat a les dependències del CAP Rubí, al carrer Prat de la Riba, amb entrada independent per la part posterior de l’edifici. Està obert les 24 hores, els 365 dies de l’any, i permet per atendre les urgències baixa i mitjana complexitat, evitant desplaçaments a les urgències dels hospitals. Dona servei a una població de gairebé 90.000 habitants.

En el transcurs de l’acte, el conseller Argimon ha destacat les millores d’instal·lacions i de recursos que significa el nou CUAP, alhora que ha posat en valor el paper fonamental de l’atenció primària en les fases més agudes de la pandèmia i ha agraït molt especialment la feina dels professionals. La inauguració ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Anna Maria Martínez; la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, i el president de Mútua Terrassa, Jordi Parera, entre d’altres.

En aquests primers mesos el CUAP Rubí, que compta amb una plantilla de 38 professionals,  ha atès una mitjana de 70-80 visites els dies laborables i de 120 els cap de setmana i festius. Les noves instal·lacions incorporen 6 boxs d’observació, 1 box d’aturades i 4 consultes (una d’elles per fer el triatge). El centre pot fer analítiques i radiografies les 24 hores.  

El nou CUAP de Rubí se suma al CUAP de Sant Cugat del Vallès, obert a mitjans de desembre, ambdós gestionats per Mútua Terrassa. Aquests dos centres ajuden a completar el desplegament del Pla nacional d’urgències (PLANUC) al Vallès Occidental.  

4  

Imatges

Foto visita 1

Foto visita 1 504

Foto parlament

Foto parlament 481

Foto visita 2

Foto visita 2 87

Foto visita 3

Foto visita 3 91