Delegació a Lleida

Visita a la potabilitzadora d'Alcoletge

Bernat Solé insta el Govern central a finalitzar les obres de la depuradora d'Alcoletge, aturades des de fa dotze anys

query_builder   14 març 2022 13:29

event_note Nota de premsa

Bernat Solé insta el Govern central a finalitzar les obres de la depuradora d'Alcoletge, aturades des de fa dotze anys

El delegat afirma que “no té cap sentit que les obres, amb una inversió ja iniciada i després de tant de temps, segueixin aturades i sense donar un servei que el municipi necessita”

L’estació està inclosa, amb altres instal·lacions, en un paquet d’equipaments que han de ser traspassats a la Generalitat un cop acabats de construir, segons es va acordar a la darrera Comissió bilateral entre els governs català i espanyol

Potabilitzadora d'Alcoletge
Un moment de la visita de Bernat Solé i l'alcalde a les instal·lacions aturades de la potabilitzadora d'Alcoletge

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha instat al Govern espanyol a finalitzar les obres de construcció i posada en marxa de la depuradora d’aigües residuals d’Alcoletge.

Aquesta instal·lació, juntament amb altres, es va planificar i començar a construir en el marc de les actuacions mediambientals en matèria d’infraestructures i qualitat de l’agua incloses en el Plan Español para el estímulo de la Economía y el Empleo, que el Govern central va aprovar l’any 2008 per a millorar la situació conjuntural de determinats sectors estratègics y escometre projectes amb alt impacte en la creació de llocs de treball, però les obres van quedar aturades ara ja fa 12 anys i no s’han tornat a reprendre.

La depuradora d’Alcoletge, juntament amb altres, forma part d’un paquet de traspassos de l’Estat a la Generalitat que va ser tractat en la darrera Comissió bilateral entre els governs català i espanyol, celebrada el 18 de febrer. Els convenis que preveuen aquest traspàs estableixen que l’acabament de les obres ha d’anar a càrrec de l’Estat i, un cop finalitzades, la Generalitat rebrà les instal·lacions per fer-se’n càrrec de la gestió i el manteniment. La partida per a l’execució de l’obra ja està inclosa en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2022.

Solé ha apressat al Govern central a que acabi la construcció de la depuradora d’Alcoletge perquè “no té cap sentit que les obres, amb una inversió ja iniciada, segueixin aturades des de fa tant de temps sense poder donar un servei que el municipi necessita”.

El delegat ha fet aquestes manifestacions en el transcurs de la reunió de treball que ha mantingut avui amb l’alcalde, Josep M. Gras, i l’equip de govern municipal. Durant la trobada han tractat d’altres projectes, entre els quals,  l’ampliació del polígon industrial.