Institut Català de les Dones

Postgrau

Oberta la preinscripció de la cinquena edició del Postgrau interuniversitari "Polítiques d'Igualtat de Gènere a la Gestió Pública (PIGGP)"

query_builder   1 abril 2022 18:14

event_note Nota de premsa

Oberta la preinscripció de la cinquena edició del Postgrau interuniversitari "Polítiques d'Igualtat de Gènere a la Gestió Pública (PIGGP)"

 

  • Enguany és la cinquena edició del Postgrau de Polítiques d’Igualtat de Gènere a la Gestió Pública, impulsat per l’Institut Català de les Dones en col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere i la Universitat de Barcelona.
  • La formació manté el format d’assistència virtual i està adreçada al personal tècnic referent de gènere de l’administració, tant de la Generalitat com dels ens provincials i locals.
  • El període de preinscripció finalitza el proper 4 d’abril, i es pot realitzar en aquest enllaç.
Imatge de persones treballant amb ordinador

L'Institut Català de les Dones ha convocat la cinquena edició del Postgrau de Polítiques d’Igualtat de Gènere a la Gestió Pública. Aquesta formació es consolida com un programa de referència en l’abordatge de la gestió pública amb perspectiva de gènere. Durant les 4 primeres edicions ha demostrat que és una eina cabdal per detectar i analitzar les desigualtats de gènere en les administracions. També és un bon espai de cohesió de la xarxa de persones més directament implicades en la tasca de transversalitzar les polítiques de gènere a l’Administració Pública.

En aquest sentit, pretén aportar coneixements i competències, així com les habilitats necessàries per a la construcció d’una gestió pública feminista i des de la transversalitat de gènere, mitjançant un procés d’aprenentatge que permeti a totes les empleades i empleats públics de Catalunya incorporar aquestes eines en el seu dia a dia.

Una formació per al personal públic de tot Catalunya

Des del 2020, a causa de la pandèmia, el Postgrau va passar a ser un 70% virtual, un format que s’ha consolidat en les següents edicions amb l‘objectiu que la formació estigui a l’abast de totes les persones que treballen arreu de Catalunya en la gestió pública, per així dotar-les d’eines que els permetin incorporar la transversalitat de gènere en la seva feina diària.

La formació s’adreça preferentment al personal tècnic referent de gènere dels departaments i d’altres unitats especialitzades en matèria d’igualtat de gènere de la Generalitat de Catalunya, de l’Administració local i d’altres administracions, així com al personal de l’Institut Català de les Dones.

Amb aquest postgrau, es dona compliment al requeriment de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva entre dones i homes (LIEDH), que recull l’obligació dels poders públics d’incorporar la transversalitat de la perspectiva de gènere i de les polítiques d’igualtat de gènere en totes les seves actuacions, a tots els nivells i a totes les etapes. Aquest principi d’actuació requereix la formació bàsica, progressiva i permanent del personal de les administracions per a garantir que compleixen llurs funcions en relació amb el que estableix aquesta llei.

El període de preinscripció per al Postgrau finalitza el proper 4 d’abril. Podeu trobar més informació relacionada amb aquesta formació en aquest enllaç