Drets Socials

El Carnet Jove

El Carnet Jove inicia la seva difusió a la xarxa social TikTok on els i les joves seran els propis protagonistes dels vídeos i reptes

query_builder   6 abril 2022 17:09

event_note Nota de premsa

El Carnet Jove inicia la seva difusió a la xarxa social TikTok on els i les joves seran els propis protagonistes dels vídeos i reptes

L’objectiu és reforçar la comunitat en línia entre els prop de 530.000 titulars d’entre 12 i 30 anys que disposen del carnet i eixamplar-la a més joves

És el segon perfil de TikTok de la Generalitat de Catalunya, després de l’entrada dels Mossos d’Esquadra en aquesta xarxa a finals del 2020

El Carnet Jove –gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ)– inicia aquest migdia la seva difusió a TikTok, la xarxa social amb més penetració entre joves i adolescents, i que els darrers anys ha aconseguit més descàrregues que cap altra xarxa.

El primer vídeo que s’ha publicat al TikTok de Carnet Jove és una declaració d’intencions del que vol ser el nou espai de comunicació amb els usuaris del carnet: “Per fi ja som a TikTok. Coneix de primera mà tots els avantatges del Carnet Jove, i no deixis... Que cap boomer t’ho expliqui!”. Aquest canal, per tant, recollirà vídeos creats pels joves en els quals ells mateixos exposaran avantatges atractius o experiències que ofereix el Carnet Jove. I ho faran a través del llenguatge propi de TikTok, com són els vídeos de reptes virals, els propis o tot imitant veus.

Ara mateix, el Carnet Jove ofereix uns 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a 529.072 titulars d’entre 12 i 30 anys. El carnet també promou experiències exclusives en activitats culturals, científiques i esportives, sortejos o un total de 12 beques anuals per fer estades professionals en empreses i institucions de referència.

A més dels vídeos auto-produïts, el nou canal de comunicació del Carnet Jove que ha nascut amb l’usuari @carnetjove_cat també produirà mems, fragments de sèries o muntatges, continguts humorístics que sempre estaran relacionats amb l’activitat pròpia del carnet.

Finalment, el nou perfil a TikTok també recollirà les produccions de diferents influenciadors catalans, començant per les de Berta Aroca, David it’s me, Xènia Casado i Iker Montero, previstes per a finals de mes.

Amb tot aquest contingut, el Carnet Jove pretén ser més present entre la gent jove, reforçar la comunitat de titulars i difondre els avantatges. En aquesta línia, la directora general de l’ACJ, Núria Ramon, ha explicat que “havíem de ser on són els i les joves, i ser a TikTok ens permetrà de reforçar la idea de comunitat entre el mig milió de titulars del Carnet Jove, atraure nous titulars i transmetre els valors que representa el carnet entre el conjunt de la joventut catalana”.

Els nous continguts que el Carnet Jove generi a TikTok, a més a més, contribuiran a alimentar la potent xarxa de joves que creen o cerquen en aquesta xarxa social a través de l’etiqueta #estiktokcat, que engloba molts dels continguts dels creadors en llengua catalana. Aquesta etiqueta contribueix a la creació d’un algoritme que ajuda a viralitzar més fàcilment els continguts en català.

L’entrada a TikTok del Carnet Jove representa el segon canal al qual entra algun organisme de la Generalitat de Catalunya, després de fer-ho la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra al desembre de 2020.

A banda de la creació de perfils, el servei del Departament de Drets Socials ‘Infància Respon’ també protagonitza des de fa tres setmanes la primera campanya que la Generalitat ha pensat i dissenyat per tal de difondre a la xarxa social TikTok i a la plataforma de streaming de Twitch, amb l’objectiu d’arribar al públic adolescent i jove.

A més d’aquesta xarxa, el Carnet Jove també té perfils a Instagram, Twitter, Youtube i Facebook, unes plataformes a les quals acumula un total de 165.181 seguidors.

Podeu veure el vídeo de la campanya aquí.

`