Direcció General de Comunicació

El Govern destina 3 milions d'euros en ajuts a millorar la gestió de dejeccions ramaderes

El Govern destina 3 milions d'euros en ajuts a millorar la gestió de dejeccions ramaderes

query_builder   12 abril 2022 12:35

event_note Nota de premsa

El Govern destina 3 milions d'euros en ajuts a millorar la gestió de dejeccions ramaderes

El Govern ha autoritzat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural perquè pugui destinar 2.965.401,60 euros a la convocatòria 2022 d’ajuts a les inversions en sistemes de gestió de dejeccions ramaderes. Aquests ajuts s’emmarquen en el Pla d’impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l’agricultura i la ramaderia en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que es finança a través del fons europeus Next Generation.

Aquestes subvencions volen donar suport a inversions que impulsin la sostenibilitat i la competitivitat de l’agricultura i la ramaderia a través d’actuacions de millora en els sistemes de gestió de fems en explotacions ramaderes. 

L’objectiu és millorar la sostenibilitat, competitivitat i resiliència del sector agroalimentari des del punt de vista econòmic, mediambiental i social en projectes relacionats amb l’agricultura de precisió, l’eficiència energètica, l’economia circular i l’ús d’energies renovables.

Les inversions subvencionades estan adreçades a millorar l’eficiència ambiental d’instal·lacions d’emmagatzematge de dejeccions exteriors, i a millorar la gestió i aprofitament de dejeccions per tal de reduir les emissions d’amoníac, gasos efecte hivernacle i contaminants. A través d’aquesta convocatòria s’atendran actuacions de cobriment de basses, nous sistemes d’emmagatzematge, i sistemes de tractament o valorització (nitrificació-desnitrificació, separació sòlid-líquid i compostatge).

Els beneficiaris són explotacions ramaderes i centres gestors de dejeccions PIMES i consorcis.

`