Delegació a Girona

Pati de les Magnòlies durant l'acte de celebració de Sant Jordi

Les residències de gent gran de Girona engalanen el Pati de les Magnòlies per Sant Jordi

query_builder   22 abril 2022 15:02

event_note Nota de premsa

Les residències de gent gran de Girona engalanen el Pati de les Magnòlies per Sant Jordi

  • La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha ressaltat la importància de “visibilitzar les persones grans” i “obrir la Generalitat a la ciutadania”.
Pati de les Magnòlies durant l'acte de celebració de Sant Jordi

Amb la voluntat de fer de la Generalitat a Girona una administració més oberta i participativa, enguany la Gerència de Serveis Comuns de la Generalitat a Girona ha convidat les persones usuàries de centres d’atenció a la gent gran a celebrar la Diada de Sant Jordi, al Pati de les Magnòlies.

Durant tot el matí responsables i treballadores socials de la Residència i Centre de Dia Maria Gay, la Residència i Centre de Dia Can Regàs, la Residència per a Gent Gran Puig d'en Roca i la Residència Sanitas Gerunda, han engalanat el Pati per a l’ocasió, amb roses de paper i feltre elaborades de manera artesana pels usuaris als mateixos tallers.

La gent gran també ha omplert l’espai amb consells de vida, dites populars, poemes, vivències i textos, fent de la seva literatura una bona manera de gaudir de la Diada del llibre i la rosa.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha posat en valor la participació de les residències de gent gran: “Ha estat un goig poder comptar avui amb la presència dels usuaris i usuàries dels centres d’atenció a la gent gran de Girona, convidem a la ciutadania a venir a descobrir el que han preparat al Pati de les Magnòlies. Hem de visibilitzar les persones grans, posar el nostre gra de sorra perquè se sentin partícips de la societat, i què millor que fer-ho que compartint estones amb elles i reconeixent les seves vivències. També vull agrair i realçar la tasca que du a terme el personal de les residències, sobretot durant aquests anys de pandèmia”.

Cañigueral també ha destacat la importància de tirar endavant iniciatives com aquesta: “Volem obrir la Generalitat a la ciutadania, que la gent senti que l’administració és propera i accessible, per aquest motiu tenim el compromís de tirar endavant iniciatives que ho facin possible”.

A les 12 del migdia, hi ha hagut una actuació musical a càrrec d’estudiants del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona, que han amenitzat la celebració interpretant: El cant dels ocells, Girona m’enamora, Rosó, la Serenata, de Schubert i el Virolai.

El Pati de les Magnòlies estarà obert a la ciutadania aquest divendres 22 d’abril, de 12 a 21 h, i durant la Diada de Sant Jordi, de 10 a 20 h.

2  

Imatges

Pati de les Magnòlies durant l'acte de celebració de Sant Jordi

Pati de les Magnòlies durant l'acte de celebració de Sant Jordi 2684

La delegada del Govern i la gerenta de la Generalitat Girona entregant roses als usuaris

La delegada del Govern i la gerenta de la Generalitat Girona entregant roses als usuaris 2473