Interior

Miniatura

El conseller Elena explica que destinaran 5M€ a projectes de pacificació del trànsit en municipis de menys de 50.000 habitants

query_builder   27 abril 2022 11:48

event_note Nota de premsa

El conseller Elena explica que destinaran 5M€ a projectes de pacificació del trànsit en municipis de menys de 50.000 habitants

Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat avui que el Govern destinarà 5 milions d’euros per a subvencions a ens locals de menys de 50.000 habitants per actuacions en seguretat viària i mobilitat sostenible.

El conseller ho ha dit en resposta a una pregunta oral d’Esquerra Republicana durant la sessió de control del Parlament. Elena ha assegurat que “aquestes subvencions permetran ajudar els municipis i particularment als micropobles per tirar endavant els seus propis plans de seguretat viària que moltes vegades, per falta de mitjans o de recursos, no han pogut fer

El titular d’Interior ha afirmat que “la sinistralitat és una tragèdia inacceptable que té unes conseqüències devastadores per les víctimes i els seus entorns, les seves famílies i per la societat en general”. “Cal seguir actuant pensant particularment en els més vulnerables (ciclistes, motoristes i vianants) que suposen el 50% de les persones que perden la vida a la carretera”, ha afegit.

L’import màxim a finançar serà de fins a 150.000 euros i s’atorgaran les subvencions als ajuntaments que apostin per actuacions que tinguin per objecte la pacificació del trànsit. També es subvencionarà la millora dels itineraris de vianants accessibles i a les reformes urbanes que promoguin la mobilitat segura i sostenible i la mobilitat activa, com la construcció de carrils bicicleta i itineraris per a vianants que redueixin la superfície destinada al vehicle privat.

Igualment, es subvencionaran les reformes urbanes per a donar compliment a les zones de 30 km/h, com la implantació de plataformes úniques, illes de vianants i increment d’amplades de vorera que pacifiquin el trànsit i redueixin la superfície destinada als vehicles privats.

Finalment, el Govern concedirà subvencions per a la millora de la senyalització i la incorporació d’elements que permetin la pacificació del trànsit i la restricció del trànsit; a les actuacions que comportin una millora del nucli urbà amb zones lliures de vehicles; i a les actuacions que promoguin l’ús de vehicles compartits i la intermodalitat.

Durant la seva intervenció el conseller també ha posat en valor la decisió de revertir el tancament de sis sectors de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra a Montblanc, Igualada, Olot, Mora d’Ebre, Mataró i Sant Feliu de Guíxols. “La millor manera de fer les coses és al costat de la gent”, ha conclòs.