Direcció General de Comunicació

La consellera Vilagrà durant la seva intervenció avui a la sessió del Parlament

Laura Vilagrà: "La ministra de Defensa ha reconegut descaradament i descarnada l'atac flagrant als nostres drets i llibertats"

query_builder   27 abril 2022 20:21

event_note Nota de premsa

Laura Vilagrà: "La ministra de Defensa ha reconegut descaradament i descarnada l'atac flagrant als nostres drets i llibertats"

  • La consellera de la Presidència ha denunciat el “cas d'espionatge il·legal més greu de la democràcia espanyola i el més gran d’Europa” al Parlament aquesta tarda, exigint dimissions dels responsables 
La consellera Vilagrà durant la seva intervenció avui en la sessió del Parlament

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons, ha denunciat durant la sessió plenària del Parlament de Catalunya com la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha reconegut avui “d’una forma descarada i descarnada l’atac flagrant als nostres drets i llibertats individuals més fonamentals” en el que ha qualificat del “cas d'espionatge il·legal més greu de la democràcia espanyola i el més gran d’Europa”.

“Avui la ministra de Defensa s’ha posat un gran focus i ha cavat més fons el seu pou perquè ha reconegut l’espionatge sin despeinarse, i no pensa fer res. I el presidente del gobierno ho avala”, ha afegit. La consellera Vilagrà ha advertit al govern espanyol que “com més temps passi, pitjors conseqüències” i ha assegurat que ara mateix “les confiances estan trencades. Per haver-hi diàleg hi ha d’haver una mínima confiança que ara mateix no la tenim”.

La consellera ha asenyalat que "tot el que s’empari en la Llei franquista de secrets oficials any 1968 és absurda quan estem parlant d’un espionatge massiu d’àmbit civil. Insisteixo, una llei elaborada per un estat feixista i en aquest cas, en aquest moment el govern espanyol s’hi amaga darrere per no ser transparents". I ha destacat: "Per tant, una llei franquista més una tecnologia actual, potent que permet un espionatge absolutament agressiu sense ètica i sense transparència és una arma de destrucció massiva contra els drets fonamentals".

“Mentre el Parlament Europeu ha creat una comissió d’investigació inèdita i, els mòbils de tots els eurodiputats podran ser analitzats per comprovar si han estat espiats. De moment, el Congrés dels Diputats, liderat pel PSOE, ni està ni se l’espera”, ha afegit. En aquest sentit, la consellera Vilagrà ha considerat que els “independentistes fa temps que no tenim cap mena d’esperança en l’Estat, les seves i patim les seves clavegueres. Catalunya repugna aquests comportaments. Tenim uns altres valors comuns que no toleren aquest modus operandi de l’Estat”, ha ressaltat.

La consellera de la Presidència ha considerat també que el Catalangate ha permès a l’independentisme “tancar files” i “recuperar el consens estratègic per lluitar per les llibertats individuals i col·lectives. El camí cap a l’autodeterminació i l’amnistia”, ha dit. I ha afegit que “un referèndum acordat seria la millor manera per esdevenir un estat propi”.  

Vilagrà ha reiterat que des del Govern “no es volen excuses” i ha recordat que impulsaran les actuacions polítiques i jurídiques legals “a tots els nivells i instàncies”. “Exigim respostes, explicacions, investigar a fons la qüestió i assumpció de responsabilitats. Només així hi haurà respecte pels drets fonamentals”, ha conclòs.

`