Justícia, Drets i Memòria

.

Presentació de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics de Girona

query_builder   27 abril 2022 17:16

event_note Nota de premsa

Presentació de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics de Girona

.

La directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, ha presentat aquest matí, la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics de Girona, presidit pel director general de Serveis Socials, Josep Maria Forné i Febrer.

En el decurs de la presentació, Yvonne Griley, ha explicat que la guia és una eina pràctica per tal que els professionals dels serveis socials bàsics puguin atendre els ciutadans tenint en compte la diversitat de creences present al territori. La directora també ha volgut destacar “que la guia és fruit d’un treball conjunt entre els departament de Justícia i de Drets Socials”.

 Un manual de consulta per als professionals dels serveis socials

La guia neix amb l’objectiu de donar eines als professionals dels serveis socials bàsics perquè puguin oferir una atenció integral que tingui en compte, entre d’altres, les creences i les pràctiques religioses de les persones ateses. Alhora, també vol ser un manual de consulta que permeti desenvolupar criteris d’actuació davant les incidències que poden tenir determinades pràctiques religioses en l’àmbit dels serveis socials bàsics.

La guia ha estat elaborada per un grup de treball interdisciplinari dels departaments de Justícia i de Drets Socials, i coordinada per Enric Benavent, professor de Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés.

El contingut de la guia s’estructura en sis apartats: una presentació, una explicació del marc normatiu que regula aquest àmbit, uns principis generals d’actuació, diverses recomanacions sobre les situacions en què les pràctiques religioses poden tenir incidència en l’àmbit dels serveis socials bàsics i alguns exemples de bones pràctiques que s’han dut a terme. Finalment, en forma d’annexos, es proporciona informació sobre les diferents confessions religioses que tenen implantació a Catalunya, el calendari de festivitats religioses i una bibliografia de referència.

 Prop de 1.300 centres de culte i 12 confessions religioses a Girona

A la demarcació de Girona hi ha 1.287 centres de culte de 12 confessions religioses diferents. La confessió que té més centres de culte és l’Església catòlica, seguida dels centres de culte vinculats al protestantisme, l’islam, les esglésies ortodoxes, el budisme, els testimonis cristians de Jehovà, el sikhisme, l’Església adventista del setè dia, l’hinduisme, l’Església de Jesucrist dels sants dels darrers dies i la fe bahà’í.

3  

Imatges

Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya

Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya 2013

Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya

Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya 3401

Un moment de la presentació de la Guia a càrrec de la directora general d'Afers Religiosos, Yvonne Griley

Un moment de la presentació de la Guia a càrrec de la directora general d'Afers Religiosos, Yvonne Griley 144