Palau Robert

vic

25 anys de la Universitat de Vic - UCC: Persones, coneixement i territori

Del 2 de maig al 19 de juny, a la sala 4 i als Jardins

query_builder   28 abril 2022 09:16

event_note Nota de premsa

25 anys de la Universitat de Vic - UCC: Persones, coneixement i territori

Del 2 de maig al 19 de juny, a la sala 4 i als Jardins

Dilluns dia 2 a les 13h s’inaugura l’exposició “UVic – UCC, 25 anys. Persones, coneixement i territori” a la Sala Cotxeres del Palau Robert. Presidirà l’acte l’Honorable senyora Gemma Geis, consellera d’Universitats i Recerca, acompanyada per les autoritats acadèmiques de la Universitat; el Magnífic senyor Josep Eladi Baños, rector, la Doctora Anna M. Sabata, secretària general, i l’Excel·lentíssima senyora Anna Erra, presidenta de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic. El periodista Antoni Bassas oferirà una breu ponència sota el suggestiu títol “A Oxford també hi ha boira”. 

vic

L’exposició, comissariada per Anton Granero, director de l’ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies, proposa un recorregut pels 25 anys de la institució, la seva actualitat i perspectives de futur, però també un recordatori de la rica tradició acadèmica i universitària de la ciutat de Vic, estroncada pel Decret de Nova Planta de Felip V el 1717.  A partir de diversos plafons informatius i fotografies, la mostra s’organitza en set àmbits diferents: docència, recerca, internacional, comunitat, federacions i territori, Eumo i resum històric. En paraules de Granero, “Celebrem el 25è aniversari en un molt bon moment de salut, ja que la UVic-UCC es troba en un context d’expansió de la docència, la recerca i la comunitat i, sobretot d’expansió en el territori. És, doncs, el moment idoni per concebre una exposició com aquesta, que explica la UVic-UCC en totes les seves dimensions i que posa de manifest la seva capil·laritat territorial, i també és el moment indicat per portar-la a la capital del país”.

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya és un ens d’iniciativa pública territorial, amb una clara vocació de servei a la societat, compromesa a donar compliment als principis de transparència i control inherents a les entitats del sector públic. Dona continuïtat a una tradició de formació superior a la ciutat de Vic que es remunta a l’edat mitjana i desplega la seva activitat en els àmbits de la docència, la recerca i la transferència del coneixement en els camps que li són propis. A més, participa en activitats vinculades a iniciatives econòmiques, culturals i socials al territori on és present.

La seva missió és ser un motor de coneixement i d’innovació al servei del territori, i té una clara vocació internacional. Se centra en l’atenció als estudiants i en la seva formació global per tal que incorporin els valors de la creativitat individual, el rigor professional i el compromís social.

Va entrar el 2020 per 1ª vegada al rànquing mundial de les millors universitats del món, THE World University Ranking: el 2022 és ja la 4ª Universitat catalana i la 6ª espanyola. I és, també, molt jove: 3ª de Catalunya, i 131ª mundial.

L’exposició es podrà visitar, a la sala 4 i als Jardins de Palau Robert, fins al 19 de juny, i és d’entrada lliure.

CONTACTE PREMSA I CONFIRMACIÓ D’ASSISTÈNCIA
A les 12:15 hi haurà una visita guiada pels mitjans de comunicació.

Sandra Iglesias: sandra.iglesias@gencat.cat

Martí Porter: mporter@gencat.cat (tel 637948341)