Salut

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la directora del servei català de la salut, Gemma Craywinckel, durant la jornada

Carmen Cabezas: "L'èxit de la vacunació a Catalunya només s'explica pel compromís dels i les professionals, especialment de les infermeres"

query_builder   29 abril 2022 15:24

event_note Nota de premsa

Carmen Cabezas: "L'èxit de la vacunació a Catalunya només s'explica pel compromís dels i les professionals, especialment de les infermeres"

  • El Departament de Salut organitza una Jornada de reconeixement als professionals de diverses unitats del Sistema Català de Salut, que han posat en comú aprenentatges i experiències adquirides durant la campanya de vacunació COVID-19.
  • Amb més del 91% de la població major de 12 anys a Catalunya ja immunitzada, la campanya de vacunació ha estat un èxit.
  • El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, han donat la benvinguda a l’acte.
La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la directora del servei català de la salut, Gemma Craywinckel, durant la jornada
La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la directora del servei català de la salut, Gemma Craywinckel, durant la jornada

Avui, divendres 29 d’abril, ha tingut lloc al Col·legi Oficial d’Infermeria de Catalunya la jornada La vacunació contra la COVID-19 a Catalunya: un treball en xarxa, per reconèixer que gràcies al gran esforç dels professionals del sistema sanitari la campanya de vacunació ha estat un èxit, com ho demostra el fet d’haver vacunat més del 91% de la població major de dotze anys a Catalunya.

A la jornada hi han assistit diferents representants de les diverses àrees del sistema de Salut de Catalunya, que d’una manera o altra han participat en el desenvolupament de la campanya de vacunació.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha donat la benvinguda a l’acte recordant “la importància de la vacunació en la Salut Pública de Catalunya, la vacunació com l’actuació més eficient en relació cost-efectivitat que tenim en el sistema sanitari”. La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, també ha participat en l’inici de la jornada parlant de l’èxit col·lectiu de la campanya de vacunació, ja que “funcionat gràcies a l'esforç important de molta gent, però voldria fer especial menció a la gran resposta del conjunt de la població”. El punt final de la benvinguda l’ha posat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, realçant la importància i complexitat de la campanya de vacunació perquè “aquest és el repte més gran des del punt de vista de salut pública i el repte logístic més gran al que ens hem enfrontat, clarament. Val la pena recordar-ho: són quasi 16 milions de dosis administrades”.

En el primer bloc de la jornada, La campanya de vacunació a Catalunya: planificar cada detall, les diferents persones que hi han participat han exposat tota la preparació logística, administrativa, comunicativa i tecnològica de la campanya de vacunació. En aquest sentit, s’ha posat en relleu la importància dels sistemes de comunicació i tecnològics en el moment de gestionar les cites per a demanar dia i hora per a la vacuna, com per exemple el web vacunacovidsalut.cat, on la ciutadania podia i pot encara demanar hora per vacunar-se. També s’ha posat en valor l’aplicació La Meva Salut com a eina fonamental per a preparar a la ciutadania per a la vacunació i sobretot per a poder aconseguir el certificat COVID digital de la UE. Per concloure aquest bloc de la jornada, la directora general d’Estratègia, Difusió i Comunicació de Salut. Departament de Salut, Laia Brufau, ha explicat les campanyes de comunicació que s’han dut a terme des del Departament que forma part com a “desafiants” i sempre amb una “transparència total”, ja que “no hi ha territori a tot l’Estat que hagi estat tan transparent a l’hora de donar les dades com Catalunya”.

El segon bloc de la jornada, La campanya de vacunació a Catalunya: portant-la a la pràctica, les persones participants han contat les tasques logístiques i administratives de la campanya de vacunació, portada a casos reals, pràctics i específics. En aquest sentit, han destacat tota l’estratègia perquè cada vacuna pogués arribar a cada racó del país, independentment de la localització geogràfica. També s’ha posat en comú tot el procés per poder arribar a determinats grups poblacionals en què la taxa de vacunació, per les raons que fossin, no estaven en la mitjana catalana.

Carmen Cabezas no ha volgut finalitzar la jornada sense agrair la tasca al personal d’infermeria, essencial per al desenvolupament de la campanya de vacunació, aprofitant que l’acte tenia lloc al Col·legi Oficial d’Infermeria de Catalunya; “ja veieu la presència massiva de professionals d’infermeria entre les persones que han parlat [a l’acte], la tasca darrera de cadascuna de les 16 milions de dosis de vacuna hi ha molts noms, però segur que hi ha una infermera”, ha comentat. També ha agraït i valorat “la tasca col·laborativa,  el treball de tu a tu entre totes les persones del sistema.  Avui ha estat una jornada de celebració en què junts i juntes podem aconseguir gairebé tot”. En el moment de la cloenda també han participat la directora general de Professionals de la Salut, Montserrat Gea i el pediatra i violinista de l’Hospital Sant Joan de Déu, Joan Valls, que ha posat punt final amb una actuació musical.

3  

Imatges

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. 3864

La directora del servei català de la salut, Gemma Craywinckel.

La directora del servei català de la salut, Gemma Craywinckel. 3729

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon. 2950

`