Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra localitzen dins d'un rentaplats d'un bar cinc mòbils sostrets i detenen una carterista que acabava de sostreure un dels aparells i el propietari del local

query_builder   6 maig 2022 09:11

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra localitzen dins d'un rentaplats d'un bar cinc mòbils sostrets i detenen una carterista que acabava de sostreure un dels aparells i el propietari del local

  • La detinguda va actuar amb 2 homes més quan va furtar el mòbil de dins d’una motxilla. Tots dos han quedat investigats per aquest fet

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità de Barcelona (ASTMET) van detenir, el passat dimarts 3 de maig, una dona per furtar un mòbil i el propietari d’un bar per un delicte de receptació. La detinguda va amagar el mòbil que acabava de sostreure a l’interior del rentaplats del restaurant.

El furt es va produir quan una dona sortia d’una estació del suburbà de Barcelona per les escales mecàniques. La víctima va notar com tres persones li tocaven la motxilla. Eren una dona i dos homes, els quals se li van apropar molt. Quan estava al carrer es va adonar que tenia la motxilla oberta i que li faltava el mòbil.

Agents de paisà van veure com els tres autors del furt, coneguts com a carteristes habituals, sortien precipitadament de l’estació i s’adreçaven a un bar que hi havia a pocs metres d’allà. Abans de poder-los aturar i fer les comprovacions oportunes, van veure com un d’ells entrava a dins del bar mentre els altres dos l’esperaven a l’exterior.

Quan van entrar a l’interior del local, amb permís del propietari, van escoltar com sonava un telèfon mòbil que hi havia amagat a dins d’un rentaplats de la cuina. En contestar la trucada van comprovar que era la propietària que trucava per intentar localitzar-lo perquè li acabaven de sostreure moments abans. La víctima també els va donar la descripció dels presumptes autors, que coincidia perfectament amb la dona i els dos homes interceptats, per la qual cosa els agents van denunciar les tres persones per un delicte de furt lleu. Com que la dona no anava acreditada ni donava fiança de la seva identitat va quedar detinguda.

Dins del rentaplats també es van trobar 500 € i quatre mòbils més, un dels quals havia estat sostret feia una estona a un turista canadenc. El responsable del bar no va poder donar cap explicació de què feien els telèfons mòbils amagats allà, per la qual cosa se’l va detenir per un delicte de receptació i se li van intervenir els diners i els quatre mòbils presumiblement sostrets. Actualment, es continuen fent gestions per a intentar localitzar els seus legítims propietaris.

En dependències policials, quan es van comprovar les empremtes del detingut, es va poder esbrinar que l’home tenia diverses identitats i un altre antecedent policial amb un d’aquests noms.

El detingut va passar a disposició judicial i va quedar llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 6 de maig de 2022