Delegació a Barcelona

Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona

Comencen les reunions preparatòries per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

La Comissió tècnica, que es constituirà el 23 de maig, comptarà amb la participació del Govern, els ajuntaments afectats i altres institucions

query_builder   10 maig 2022 14:20

event_note Nota de premsa

Comencen les reunions preparatòries per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

La Comissió tècnica, que es constituirà el 23 de maig, comptarà amb la participació del Govern, els ajuntaments afectats i altres institucions

Consell de Direcció de l'Admnistració Territorial de la Generalitat a Barcelona

El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha informat als responsables dels Serveis Territorials de la demarcació que el treball de diagnosi sobre el barraquisme encarregat per l’Executiu comença a “posar fil a l’agulla”  amb reunions preparatòries per a la creació de la Comissió tècnica que es constituirà el 23 de maig. D’aquesta manera s’iniciarà l’estudi d’aquesta problemàtica “d’envergadura i de llarg recorregut que s’ha de fer molt bé i de forma molt coordinada”.

En aquesta comissió tècnica, que estarà coordinada per la Delegació del Govern a Barcelona, hi haurà representants dels diferents departaments de la Generalitat, els ajuntaments afectats i altres institucions com el Consorci del Besòs, l’AMB i la Diputació de Barcelona. L’objectiu és elaborar una diagnosi de la situació a la zona de Montcada i Reixac, on es concentren unes 500 barraques, per tal d’elaborar diferents plans d’acció que permetin transformar aquesta i altres  possibles àrees assimilables.

Les explicacions sobre el treball de diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs s’han donat a la reunió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona, on també s’ha abordat, entre d’altres temes, la crisi d’Ucraïna. A la sessió s’ha informat de la presència de 8.400 persones refugiades a les comarques de Barcelona amb les quals s’està treballant la modificació dels allotjaments temporals.

A la reunió amb els representats dels Serveis Territorials, Toni Morral també ha informat que, juntament amb les visites que realitza als municipis, l’agenda de la Delegació ha incorporat trobades amb les entitats que intervenen al territori, ja que “ens resulten molt útils en el coneixement de la realitat social i, per tant, en la coordinació de la gestió de Govern”.