Educació

Fotografia

El Departament d'Educació millora les instal·lacions de l'Institut d'FP de Sant Cugat del Vallès

query_builder   19 maig 2022 14:21

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació millora les instal·lacions de l'Institut d'FP de Sant Cugat del Vallès

  • El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i l’alcaldessa del municipi, Mireia Ingla, han visitat aquest matí el centre, que aquest estiu iniciarà les obres d’adequació
Fotografia Institut d'FP

El Departament d'Educació millorarà les instal·lacions de l’Institut d’FP de Sant Cugat del Vallès. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat aquest matí aquest centre, específic de formació professional, i que durant l’estiu adequarà part dels seus espais per tal de millorar-ne l’equipament en benefici de l’alumnat i dels professionals que hi treballen. Ho ha fet conjuntament amb l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla.

 

Gonzàlez-Cambray ha explicat que per tal millorar el centre, el Departament d'Educació, juntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat, “el que fem és una inversió econòmica que permetrà adequar els espais per tal que tingui totes les condicions necessàries i imprescindibles perquè la nostra formació professional i la nostra educació sigui de qualitat en el present i en el futur”.

 

Així, s’arranjaran els espais per als cicles formatius de Cuina i gastronomia, i Serveis de restauració, unes obres que es duran a terme en dues fases. La Fase I s’executarà aquest estiu, actuant en la part de l’antic gimnàs, vestidors i secretaria. L’actuació comprèn la cuina gastronòmica –amb una cambra freda- i el menjador, amb una zona de bar-cafeteria.

 

 

Fotografia Institut d'FP

En aquest espai, situada a la façana d’accés al centre, es faran noves obertures per donar llum i permetre la visió cap a l’exterior. S’instal·larà una zona de neteja industrial per als estris de cuina de gran volum, nous vestidors d’alumnes i professors i una infermeria. Es renovarà també el sanejament, la fontaneria, l’electricitat, el gas i l’aire condicionat.

 

Per dur a terme aquesta primera fase, el Departament d'Educació invertirà més de 560.000 euros. Un cop acabada la fase inicial es durà a terme la renovació dels espais corresponents al cicle de Cuina i rebosteria, a més d’incloure-hi les zones d’accés a mercaderies, el rebost i les cambres frigorífiques, en una segona fase d’obres.

 

L’Institut d’FP té l’actual curs 579 alumnes que cursen cicles de grau mitjà i grau superior. El conseller d’Educació ha avançat  que “de cara al curs que ve l’Institut d’FP creixerà de 24 a 34 grups l’oferta de formació professional, un increment que beneficia a la ciutat i a la comarca. En 3 anys, aquest institut haurà doblat l’oferta de formació professional. Aquesta serà la legislatura de la formació professional, i això ho demostrem aquí, a l’institut d’FP de Sant Cugat”.

 

El proper curs el centre incrementarà grups als següents cicles: Cures auxiliars d'infermeria, Cuina i gastronomia, i Atenció a les persones en situació de dependència. Tanmateix, s’implantarà el segon curs del cicle de grau superior de Direcció de cuina; el primer curs del nou cicle de grau superior de Promoció de la igualtat de gènere; i el tercer curs dels Itineraris formatius específics d’Auxiliar de Vendes i atenció al públic.

 

 

19 de maig de 2022

 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 448

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia