Mossos d'Esquadra

CME

Detinguts 31 lladres multireincidents a Barcelona durant el cap de setmana en els dispositius d'oci nocturn i de prevenció de robatoris de rellotges

query_builder   24 maig 2022 15:56

event_note Nota de premsa

Detinguts 31 lladres multireincidents a Barcelona durant el cap de setmana en els dispositius d'oci nocturn i de prevenció de robatoris de rellotges

. A banda dels detinguts, que acumulaven 173 antecedents, s’han identificat 53 persones, que sumaven entre tots 684 antecedents

. Els dispositius s’emmarquen en el Pla Tremall de lluita contra l’activitat delinqüencial multireincident

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona van detenir durant el cap de setmana 31 persones relacionades amb diversos robatoris violents ocorreguts a diferents punts de la ciutat de Barcelona. El Pla d’acció Tremall en l’àmbit de la lluita contra la multireincidència, en què es van fer les accions específiques dels dispositius d’oci nocturn i de prevenció de robatori de rellotges d’alta gamma, va permetre actuar de manera ràpida en la detecció i detenció dels autors dels fets que de manera reiterada actuen a la ciutat.

Entre divendres i diumenge es van identificar en aquests dispositius un total de 53 persones, les quals acumulaven entre totes 684 antecedents. També es van fer detencions per ordres de crida i cerca judicials i es van obrir diligències a quatre persones per diversos delictes. Entre totes acumulaven 26 antecedents.

Entre les detencions destaca la realitzada per agents de la comissaria de Ciutat Vella el 21 de maig en el transcurs del dispositiu d’oci nocturn a la Barceloneta. Tres homes van intentar robar dos rellotges, valorats en 5.000 i 9.000 euros respectivament, a dues persones que sortien d’un local d’oci nocturn. Els agents van ser testimonis de l’intent de robatori i van detenir els tres autors, d’entre 28 i 31 anys, abans que fugissin del lloc.

En una altra actuació, novament mossos de Ciutat Vella van detenir tres persones, d’entre 19 i 33 anys, per la temptativa de robatori d'un rellotge valorat en 42.000 euros. La tarda de divendres 21 els agents van sentir els crits de la víctima quan li intentaven robar el rellotge, però no ho van aconseguir. No obstant això, els agents van reconèixer els lladres i van aconseguir localitzar-los i detenir-los minuts més tard, també els van intervenir els patinets que utilitzaven per fugir dels llocs dels fets. Els detinguts acumulaven entre tots tres 16 detencions.

Al passeig de Lluís Companys, el dia 20 al vespre, agents no uniformats dels Mossos van detectar dues persones amb actitud vigilant que observaven les pertinences de la gent que estava estirada a la gespa. Davant la sospita que volguessin cometre un furt, els van seguir discretament fins que es van aturar al costat d’un grup i els van intentat sostreure una bossa de mà. En aquell moment, els policies van intervenir per detenir els dos homes, de 22 i 19 anys respectivament, i que acumulaven 10 antecedents entre tots dos.

En un altre punt del districte, el matí del dia 21, un ciutadà es va acostar al mosso que feia tasques de seguretat al perímetre de la comissaria de Ciutat Vella per informar-lo que acabaven de robar la cartera i el mòbil a un amic seu i que estava perseguint els dos autors. El ciutadà va continuar la persecució fins que els lladres el van ruixar amb un esprai i el van intimidar amb una arma blanca. Finalment, gràcies a l’avís del mosso, una altra patrulla va detenir els autors, de 26 i 25 anys. Els dos detinguts, que acumulaven set detencions, van ingressar a presó.

Finalment, en una tercera actuació, un mosso fora de servei va detectar com dos lladres habituals sostreien la cartera a un ciutadà mitjançant el mètode de la taca, i la hi canviaven per un feix de papers perquè no s’adonés del furt. El mosso, amb el suport d’una patrulla que es va adreçar al lloc, va detenir els dos autors abans que poguessin marxar i va recuperar la cartera sostreta. En aquest cas, els arrestats eren un home i una dona, de 52 i 46 anys, que acumulaven 30 antecedents.

De les persones detingudes que es van fer durant el cap de setmana per robatoris amb violència de rellotges d’alta gamma, el Jutjat d’Instrucció n’ha ordenat l’ingrés a presó de dos.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra reforça i intensifica la lluita contra la multireincidència i els delictes contra el patrimoni i les persones a la ciutat de Barcelona amb dispositius dirigits contra aquests tipus de delictes. Per aquest motiu, s’han unificat serveis centrals i territorials per formar equips conjunts de treball, com ara els efectius de l’Àrea de Transport Metropolità (ASTMET), especialitzats en el patrullatge preventiu al transport urbà de Barcelona, el Grup Regional de Delinqüència Urbana i els grups de Delinqüència Urbana dels diferents districtes de Barcelona. Es tracta d’abordar de forma globalitzada la tasca preventiva de l’activitat multidelinqüencial a la ciutat i guanyar efectivitat en la tasca policial, ja que se sumen recursos i coneixement dels especialistes en multireincidència al carrer i dels especialistes que patrullen al transport públic. Treballar en un dispositiu integral té com a un dels seus principals objectius detectar i identificar la delinqüència que actua en zones de gran afluència de persones per avançar-nos als possibles furts i robatoris amb violència i intimidació a través de la pressió policial.

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 24 de maig de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia