Salut

foto

El conseller Argimon inaugura la reforma i ampliació del Consultori Local de Calldetenes

query_builder   1 juny 2022 18:00

event_note Nota de premsa

El conseller Argimon inaugura la reforma i ampliació del Consultori Local de Calldetenes

  • L’ equipament municipal ha doblat l’espai d’atenció sanitària i ha passat de 3 a 6 consultes, a més de disposar d’un espai nou per als professionals i més amplitud al magatzem i a la recepció
  • El conseller demana als professionals que reivindiquin amb orgull la feina de l’atenció primària
Fotografia de grup davant el nou consultori de Calldetenes

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat el remodelat Consultori Local de Calldetenes aquesta tarda. Argimon, que ha saludat a l’equip de professionals del centre encapçalats per la directora del CL, Anna Ribas, ha elogiat la feina dels professionals d’Atenció Primària i els ha instat a reivindicar amb orgull la seva feina.

El conseller ha visitat les instal·lacions acompanyat també de l’alcalde, Marc Verdaguer; la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckle; la delegada de Salut a la Catalunya Central, Imma Cervós, i la directora del SAP Osona de l’ICS, Anna Moreta. A l’acte, hi han assistit també tots els professionals del centre, així com altres representants municipals i de salut.

En la seva intervenció, el conseller ha reconegut que “ens fascina la última novetat, la tecnologia i és realment important que avancem en aquest terreny i es pugui fer un transplantament de fetge tres dies després que se’n va fer la donació. Però no tots ens haurem de sotmetre a un transplantament de fetge. I en canvi tots haurem de fer ús en un moment o altre de la nostra vida de l’atenció primària. Per tant hem de reivindicar amb orgull la feina dels seus professionals”. També s’ha congratulat que s’hagi pogut remodelar aquest espai i ha reconegut que “treballar en un espai amb llum i ampli ens permet atendre bé la gent i forma part del salari emocional”.

L’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, també ha fet un agraïment als professionals del centre en nom de tot el poble, ha dit, per “la feina incansable per donar la millor atenció possible”. Verdaguer, s’ha mostrat satisfet dels nous espais que permeten doblar el nombre de consultes que disposa el centre assistencials. També la directora del consultori local que gestiona l’ICS, Anna Ribas, ha recordat els passos que s’han fet en els darrers sis anys per poder arribar a disposar d’un espai ampli i còmode. Ha agraït la implicació de tothom per fer-ho realitat i als professionals que han mantingut el servei obert en tot el procés d’obres.

El consultori local, al carrer Joan Maragall s/n de Calldetenes ocupava 184 metres quadrats de superfície construïda amb 3 consultes, una de les quals de dimensions reduïdes. El centre tampoc disposava d’una sala de personal, i la recepció i l’emmagatzematge presentaven moltes limitacions. El centre reformat i ampliat ocupa  321,62 m2 i consta de 6 consultes (1 d’atenció urgent) i una sala d’ecografies. Disposa de sala de personal, vestidors, espai per emmagatzematge. Tot això en un espai acollidor i lluminós.

Manresa, 1 de juny de 2022