Incasòl

Acte lliurament Europan

L'INCASÒL acull l'acte oficial d'entrega de premis EUROPAN 16 al Palau de la Música Catalana de Barcelona

query_builder   3 juny 2022 14:30

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL acull l'acte oficial d'entrega de premis EUROPAN 16 al Palau de la Música Catalana de Barcelona

  • S’han lliurat 26 premis per als set emplaçaments presentats al concurs
  • L’Institut Català del Sòl va presentar la Colònia Sedó d’Esparraguera (Baix Llobregat) al concurs europeu d’idees urbanes i arquitectòniques
L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha acollit aquest migdia la celebració de l’acte oficial de lliurament de premis de secció espanyola d’EUROPAN 16 – Ciutats vives que s’ha celebrat al Palau de la Música Catalana de Barcelona. La directora de l’INCASÒL, Mercè Conesa, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als assistents i d’entregar el primer premi de l’emplaçament Colònia Sedó d’Esparraguera a l’equip Lank arquitectes per la seva proposta Deconfining the colony.

EUROPAN és una federació de països d’Europa que convoca als arquitectes europeus menors de 40 anys a participar en un concurs bianual de idees aplicades en diferents emplaçaments del continent. A partir d’un tema concret, les ciutats de cada país proposen emplaçaments urbans on desenvolupar-lo i els seleccionats s'ofereixen als joves arquitectes que desitgen participar en el concurs.

La convocatòria EUROPAN 16 ha aplegat a 40 ciutats de 9 països amb el lema comú Ciutats vives: metabolisme & inclusivitat. El Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE) és l’organitzador del concurs a l’estat espanyol i en aquesta edició ha proposat 7 emplaçaments. En total avui es donaran 7 primers premis, 6 segons premis i 13 mencions, el que suposa un total de 26 reconeixements.

Exemple de Colònia Industrial

L'INCASÒL es va afegir a aquesta iniciativa europea en l'anterior edició EUROPAN 15 - Ciutats productives (2019-2020) amb el projecte de Can Molins a Sant Climent de Llobregat. En aquesta ocasió, ha presentat la Colònia Sedó d’Esparraguera, amb l’objectiu de provocar una reflexió estratègica d’aquest conjunt residencial e industrial des d’una perspectiva de codecisió i participació.

De les 13 propostes d’intervenció realitzades per joves arquitectes de diferents països, el jurat ha escollit, com a primera classificada, la proposta “Deconfining the colony”, de l’estudi barceloní Länk Arquitectes. Es tracta d’un projecte que realça el valor patrimonial de la colònia, amb una proposta de rehabilitació d’edificis industrials, un major ús residencial i una millor integració amb l’entorn natural.

La Colònia Sedó està situada entre Esparraguera y Olesa de Montserrat, en un meandre del riu Llobregat. Els seus orígens es remunten a l’any 1846, quan Miquel Puig va comprar el molí de Can Broquetas amb la intenció de convertir-lo en un assentament industrial. El màxim esplendor de la colònia va ser l’any 1940, amb més de 2.500 treballadors i 229 habitatges. La seva activitat va finalitzar el 1980, quan es va tancar l’activitat de producció tèxtil i l’abandó progressiu dels habitatges.

L’any 2003 el govern català, mitjançant l’INCASÒL, va adquirir la part residencial de la Colònia, on actualment hi viuen prop de 40 famílies. La part industrial té diversos propietaris i està funcionant amb petites i mitjanes empreses.

1  

Imatges

Foto final

Foto final 276

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 202

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia