Esport

sge

Esportcat multiplica per quatre els ajuts a l'esport femení per a l'organització i participació en activitats esportives de la temporada 2021-2022

query_builder   8 juny 2022 14:22

event_note Nota de premsa

Esportcat multiplica per quatre els ajuts a l'esport femení per a l'organització i participació en activitats esportives de la temporada 2021-2022

  • Esportcat incrementa el suport econòmic per ajudar els clubs catalans que competeixen i excel·leixen en l’elit de l’esport estatal i internacional, fins a arribar als 3 milions d’euros
  • La nova línia de subvencions permet diversificar les ajudes i beneficiar més entitats esportives
  • El termini de presentació de sol·licituds acaba el 22 de juny
sge

Esportcat obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per a l'organització i participació en activitats esportives federades corresponents a la temporada  2021-2022. La convocatòria, dotada amb 3 milions d’euros, multiplica per quatre l’import destinat a l’esport femení i diversifica les ajudes per beneficiar més entitats esportives.

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, a través del Consell Català de l’Esport (CCE), referma així el compromís del Govern d’empoderar el sistema esportiu català, augmentant-ne el suport, especialment en l’àmbit femení, per ajudar-lo a fer front a les dificultats i col·laborar perquè continuï excel·lint.

En global, Esportcat destinarà per a tot aquest programa d’ajudes un global de 3 milions d’euros -el pressupost per aquesta partida el 2021 era de 750.000 euros-, que donaran suport a l’esport femení, al programa Catalunya al Món de participació internacional d’entitats esportives catalanes i al reconeixement als resultats esportius obtinguts.

A banda de l’increment pressupostari, l’altra novetat del programa específic d’ajuts per a equips femenins és que arribaran no només als clubs que participen en les màximes categories estatals sinó també als que ho fan en les segones màximes categories, la qual cosa permetrà donar suport a més equips.

Pel que fa al segon programa d’ajudes, vinculat a la participació de clubs masculins i femenins en competicions internacionals (programa Catalunya al Món), l’executiu també fa un esforç per garantir que els clubs del país puguin prendre part en els principals tornejos internacionals.

Com a novetat, el Govern també vol acompanyar i reconèixer l’esforç i els èxits dels equips masculins i femenins de primer nivell, a través de dues noves línies d’ajuts: la primera, per donar suport als equips que han ascendit a categories estatals, i la segona, per als equips que han obtingut resultats rellevants en les màximes categories estatals.

Aquesta és una part de totes les accions que la SGEAF porta terme per ajudar a la promoció i projecció de l’esport femení. Altres vies de suport són el patrocini d’esdeveniments rellevants com l'Estrella Damm Ladies Open de golf i el primer equip femení al Dakar 2022, o el suport a l’organització de competicions de màxim nivell com el Mundial handbol de Granollers i els propers Europeu de softbol i Mundial d'hoquei sobre herba, així com a la creació del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14, un circuit que ha donat visibilitat a les joves tennistes del país.

Tal com estableixen les bases i la convocatòria, ambdues publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), poden optar als ajuts entitats esportives federades i entitats no esportives sense afany de lucre federades amb seccions esportives que estiguin inscrites o adscrites al Registre del Consell Català de l’Esport.

Sol·licituds fins el dia 22 de juny

El termini de presentació de sol·licituds és de 10 dies hàbils –a partir de demà 9 de juny i fins dimecres 22 de juny a les 23.59h-, tal com s’informa en la resolució publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Les sol·licituds i la resta de tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts s'han de presentar únicament per via telemàtica a través del portal Tràmits gencat (tramits.gencat.cat), del Departament de la Presidència, utilitzant el sistema de signatura electrònica.

El procediment de concessió és de concurrència competitiva, i el primer pagament de les subvencions concedides, en concepte de bestreta, serà del 90% de l'import total de la subvenció concedida.