Protecció Civil

Activada l'Alerta del PLASEQTA per un incendi a l'interior d'una indústria de gestió d'olis a Alcover

query_builder   9 juny 2022 13:17

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQTA per un incendi a l'interior d'una indústria de gestió d'olis a Alcover

  • En aquests moments el foc està extingit, no hi ha cap persona afectada i ja s’ha desactivat l’Alerta del PLASEQTA

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona (PLASEQTA) per l’incendi a l’interior d’una empresa de tractament d'olis residuals, ubicada a la carretera de de Reus - Montblanc C-14 a punt quilomètric 22 d’Alcover (Alt Camp)

A les 10:18 el telèfon d’emergències CAT112 ha rebut una trucada de la mateixa empresa informant que una compactadora s'havia incendiat. L'empresa ha treballat en una primera actuació davant 'incendi fins l’arribada dels Bombers de la Generalitat que han continuat amb l’extinció de l’incendi.

Posteriorment, els treballadors d'una benzinera propera han notat molèsties i els Bombers de la Generalitat, que han activat 9 dotacions; 3 vehicles de comandament i 6 camions d’actuació, han establert un perímetre de seguretat de 200 metres al voltant de l'empresa en què s’incloïa aquest establiment.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, que ha activat 4 unitats, ha confirmat que no hi ha cap persona afectada a conseqüència d’aquest incident.

Els Mossos d’Esquadra han activat 8 indicatius que han fet tasques de regulació de trànsit i suport a la resta de serveis d'emergència

En la resolució de l’emergència també han participat els Vigilants Municipals d’Alcover.

A les 12:53 hores, un cop que els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l’incendi i han aixecat el perímetre de seguretat s’ha tancat l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona (PLASEQTA)