Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

MINIATURA NP CONVOCATÒRIA PRÀCTICUM ODISSEU

Acció Climàtica impulsa els ajuts al Pràcticum Odisseu, dins del projecte de cooperació Leader 'Odisseu, per al retorn i la inserció dels joves en el medi rural'

query_builder   16 juny 2022 14:56

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica impulsa els ajuts al Pràcticum Odisseu, dins del projecte de cooperació Leader 'Odisseu, per al retorn i la inserció dels joves en el medi rural'

Aquests ajuts incentiven l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial, així com el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals

FOTO WEB NP CONVOCATÒRIA PRÀCTICUM ODISSEU

Avui s’ha convocat els ajuts al Pràcticum Odisseu, que gestiona l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i que compten amb un pressupost de 110.000 euros, 40.000 dels quals aportats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural.  El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 27 de juny.

L’objectiu  d’aquesta convocatòria és la concessió d’ajuts per tal d’incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques acadèmiques externes remunerades en empreses situades en territoris rurals.

Poden sol·licitar l’ajut les empreses, entitats o institucions que tinguin el lloc de treball situat en municipis rurals, que vulguin acollir en pràctiques joves universitaris que cursin un títol oficial de grau o màster als centres del sistema universitari de Catalunya, durant el curs acadèmic 2021-2022, i que hagin presentat una sol·licitud en la fase de campanya de difusió d’ofertes de pràctiques dels ajuts al pràcticum Odisseu. Els requisits i el calendari de la campanya es publiquen, anualment, al web del programa www.odisseujove.cat

En aquesta convocatòria s’ofereix ajuts de 900€ per 120 empreses i institucions del territori amb la voluntat de cofinançar el 50% de les pràctiques. Els i les estudiants han de realitzar un mínim de 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2022. L’estudiant rebrà una remuneració de 6€ mínim per hora treballada, sumant un total de 1.800€ com a contraprestació total.

Any rere any el Pràcticum es va consolidant amb altes xifres de participació, tant en nombre d’ofertes presentades per empreses i entitats del territori com entre els estudiants universitaris que opten a realitzar les pràctiques. Aquest any ha estat l’edició més nombrosa amb 120 ofertes, i gairebé la meitat de les ofertes tenen possibilitat d’incorporació laboral una vegada finalitzin les pràctiques.

Les entitats promotores del projecte de cooperació Leader Odisseu són la Secretaria d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, amb la col·laboració de la Direcció General d’Universitats del Departament de Recerca i Universitats, l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, els grups d’acció local Leader de Catalunya, i la xarxa de professionals de Joventut.

El grup Leader Consorci Grup d’Acció Local Alt Urgell-Cerdanya coordina aquest projecte, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/220616_not_convocatoria_ajuts_practicum_odisseu_2022

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 114

`