Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Barnadas i Sanglas

Catalunya participa en l'Assemblea General de Regions4, la principal xarxa mundial de governs regionals per al desenvolupament sostenible

El Govern català en forma part des de la seva creació, ara fa 20 anys

query_builder   16 juny 2022 15:15

event_note Nota de premsa

Catalunya participa en l'Assemblea General de Regions4, la principal xarxa mundial de governs regionals per al desenvolupament sostenible

El Govern català en forma part des de la seva creació, ara fa 20 anys

Barnadas i Sanglas, en la seva intervenció durant la trobada de Rabat.
Barnadas i Sanglas, en la seva intervenció durant la trobada de Rabat.

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, i el director de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Marc Sanglas i Alcantarilla, participen aquesta setmana en l’assemblea general de Regions4, l’antiga Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD), que se celebra a Rabat (el Marroc). Catalunya forma part d’aquesta organització, conformada per governs regionals d’arreu del món, des de la seva creació, ara fa 20 anys, durant la Cimera Mundial de Desenvolupament Sostenible de Johannesburg. Enguany l’assemblea general treballarà i acordarà el posicionament de cara a la Cimera del Clima (COP27) que se celebrarà al novembre a Sharm El-Sheikh (Egipte).

La secretària d’Acció Climàtica ha fet arribar a l’assemblea la renovació del compromís de Catalunya amb Regions4. Per a Barnadas, “els valors en comú de solidaritat, diversitat, lideratge i aprenentatge mutu que ens van unir el 2002 i el nostre objectiu per esdevenir la veu dels governs subestatals davant de l'ONU; les institucions europees i els debats globals en matèria de canvi climàtic, biodiversitat i el desenvolupament sostenible continuen vigents”· “Després de 20 anys seguim treballant junts”, ha assegurat, “amb un compromís renovat, per fer front als grans reptes globals que tenim per davant i per continuar contribuint des de les nostres respectives responsabilitats amb el ferm objectiu de fer d’aquest , un món més sostenible”.

Regions4 actua com a lobby polític d’una setantena de regions mundials capdavanteres en compromís ambiental davant del sistema de les Nacions Unides -la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, la Convenció de Diversitat Biològica, el Departament d'Afers Econòmics i Socials, el Programa de les Nacions Unides de Medi Ambient i el Programa de Desenvolupament. Aquesta xarxa, l’única que actua a nivell internacional en representació dels governs sub-estatals en aquesta matèria, busca contribuir a l’elaboració i implementació de polítiques territorials responsables i ambicioses i aconseguir les eines i recursos indispensables per dur-les a terme. També fomenta l’intercanvi de coneixements i de projectes entre els seus membres i d’altres actors a nivell mundial. Regions4 participa activament en els principals esdeveniments internacionals en matèria de medi ambient i desenvolupament sostenible, i segueix les principals negociacions i conferències. 

En el marc de l’assemblea, els governs membres de Regions4 s’han compromès a mantenir-se ferms per assolir zero emissions netes, com a tard, al 2050, i a encoratjar a les Parts de l’Acord de París a presentar objectius de reducció d’emissions més ambiciosos. També a liderar accions d’adaptació garantint una coordinació i cooperació multi-nivell i connectant les agendes vers la resiliència.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 440

Foto 2. Assistents escolten el missatge telemàtic de la consellera

Foto 2. Assistents escolten el missatge telemàtic de la consellera 562

Foto 3

Foto 3 256