Bombers

Els Bombers han donat per estabilitzats els incendis forestals de Castellar de la Ribera, Corbera d'Ebre i Sallent i continuen treballant a Artesa de Segre i al Solsonès

query_builder   17 juny 2022 08:24

event_note Nota de premsa

Els Bombers han donat per estabilitzats els incendis forestals de Castellar de la Ribera, Corbera d'Ebre i Sallent i continuen treballant a Artesa de Segre i al Solsonès

  • Aquest matí està previst fer, amb l’helicòpter, una ruta de llamps per la zona del Solsonès i Pirineu Nord
  • Avui es preveu que sigui un dels pitjors dies de l’episodi
  • Bombers de la Generalitat té desplegat un dispositiu d’uns 400 efectius, 120 vehicles i 21 mitjans aeris que s’aniran incorporant de manera gradual

Al llarg d’aquesta nit els Bombers de la Generalitat han continuat treballant en els diversos incendis forestals que afecten Catalunya. A la mitja nit, a la Terra Alta, els Bombers ja han pogut donar per estabilitzat l’incendi forestal de Corbera d’Ebre, que hauria afectar una superfície d’unes 300 ha, segons el cos d’Agents Rurals.

A Artesa de Segre es manté un dispositiu d’una quarantena de dotacions terrestres, a l’espera dels relleus i de la incorporació dels mitjans aeris. Continua activa la zona oest, que s’obre cap a Sant Mamet. Avui està previst tornar a demanar la col·laboració de tractors per llaurar camps en aquest front. Es mantenen contingudes les zones est, nord i sud del foc i l’incendi no ha superat l’eix de confinament previst. Durant la nit s’hi ha treballat amb línies d’aigua, foc tècnic i eines manuals.

A la zona del Solsonès, ja s’ha donat per estabilitzat l’incendi de Castellar de la Ribera i el d’Ogern evoluciona favorablement. Es manté un dispositiu d’una vintena de dotacions terrestres a l’espera també dels relleus i de la incorporació dels mitjans aeris. Pel que fa a Lladurs, és un incendi que preocupa especialment l’operatiu per les condicions i el potencial i és la prioritat de l’operatiu dels Bombers de la Generalitat. Durant la nit s’hi ha treballat amb una vintena de dotacions amb línies d’aigua i la utilització de foc tècnic. Especialment el flanc dret és molt llarg i el perímetre és inestable. L’incendi a Sallent ja es va donar per estabilitzat i es manté un dispositiu de dues dotacions.

També a les zones del Solsonès i Pirineu Nord, ahir es van detectar diversos incendis de llamp: Cabó, Coll de Nargó, Llessui, Tuixén, Aulas i Valldan. S’estan monitoritzant i fent seguiment d’aquests incendis, on s’hi ha pogut arribar a alguns i s’hi ha treballat amb eines manuals. Està previst fer amb l’helicòpter una ruta de llamps per tal de prioritzar treballs i comprovar si n’ha sortit algun de nou.

Pel que fa a l’incendi forestal de Corbera d’Ebre l’incendi ja s’ha donat per estabilitzat aquesta matinada. Es mantenen a lloc una trentena de dotacions a l’espera dels relleus.

El dispositiu d’extinció compta amb uns 400 bombers i 120 vehicles desplegats pel territori. També un centenar d’efectius de la UME. Els mitjans aeris, un total de 21, s’aniran incorporant gradualment a les tasques d’extinció.

A més, també hi ha mobilitzats efectius dels Agents Rurals, dels Mossos d’Esquadra, tècnics de Protecció Civil, efectius de les ADF, tècnics del Departament d’Acció Climàtica, Creu Roja, Guàrdia Civil, pagesos, Policies locals, voluntaris...