Educació

Adults

Demà comença la preinscripció als centres de formació d'adults per al proper curs 2022-2023

query_builder   20 juny 2022 14:00

event_note Nota de premsa

Demà comença la preinscripció als centres de formació d'adults per al proper curs 2022-2023

Adults

Demà s’obre el període per fer la preinscripció als centres de formació d'adults per al proper curs 2022-2023, que es podrà dur a terme fins al dia 29 i, la matriculació, del 2 al 9 de setembre. L’educació d’adults o educació al llarg de la vida comprèn les activitats d’aprenentatge que permet que les persones adultes desenvolupin les capacitats,  enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals.

 

Les persones que es poden preinscriure en aquests estudis ho poden fer amb objectius diferents, com obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements. L’oferta educativa dels centres d'educació d'adults és la següent: 

  • Ensenyaments de llengües: català, castellà, anglès i francès.
  • COMPETIC: ensenyaments que tenen com a propòsit facilitar l'adquisició de les competències mínimes i els conceptes bàsics en tecnologies de la informació i la comunicació per desenvolupar-se en la societat actual.
  • Formació instrumental: l'objectiu és aconseguir que les persones adultes adquireixin unes competències mínimes per facilitar la seva integració i participació social, una millor convivència en l’entorn actual, la inserció laboral i el desenvolupament de la pròpia autonomia.
  • Educació secundària per a les persones adultes: aquests estudis permeten completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria (GESO).
  • Curs específic per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà (CAM).
  • Preparació per a les proves d’accés a cicles de grau mitjà i superior, a la universitat per a majors de 25 anys.

Pel que fa a l’accés, amb caràcter general poden accedir a l'educació d'adults les persones que han complert 18 anys o bé els compleixen durant l'any natural que inicien la formació. També hi poden accedir les persones que compleixen com a mínim 16 anys l'any natural que inicien la formació si tenen un contracte laboral que les impedeix assistir als centres educatius en règim ordinari o si són esportistes d'alt rendiment.

Més informació a: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/educacio-adults/inici/

20 de juny de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia