Incasòl

Sector Olvan

L'INCASÒL i l'Ajuntament reactiven el sector industrial d'Olvan

query_builder   22 juny 2022 19:00

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL i l'Ajuntament reactiven el sector industrial d'Olvan

  • És un dels principals sectors de reequilibri territorial que està impulsant el Govern de Catalunya.
  • La seva reactivació dona resposta a la demanda de sòl industrial i facilitarà el creixement econòmic del Berguedà
  • Avui s’inicien les obres per al subministrament de serveis que facilitarà una primera fase de comercialització de parcel·les
El Consell general de Consorci Rocarodona-Olvan s’ha reunit avui per acordar la reactivació d’aquest sector econòmic i donar així resposta a la demanda de parcel·les industrials detectada a la comarca del Berguedà. El Consell, integrat per l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament d’Olvan amb el suport del Consell comarcal del Berguedà, ha aprovat avui encarregar a l'INCASÒL la seva comercialització que s’efectuarà en varies fases.

Una vegada finalitzada la reunió del Consell general, la directora de l’INCASÒL, Mercè Conesa, i l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, acompanyats per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara; el delegat dels serveis territorials del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Toni Massegú, i el president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols, han visitat el terrenys del sector on s’executaran les obres de subministrament de serveis que permetrà l’inici, abans de final d’any, de  la  primera fase de comercialització de 5 parcel·les.

 Obres i inici de comercialització

Les obres del sector s’aniran realitzant per fases en funció de les previsions de comercialització de les parcel·les. Avui, el Consorci ha iniciat les obres de finalització del projecte d’urbanització de la fase 1A consistent en la portada de subministrament de serveis a les parcel·les de la primera fase de comercialització. Aquestes s’han adjudicat a l’empresa Ingeniería Constructora Manresana S.L per un import de 453.000 € més IVA i un termini de 6 mesos.

La comercialització del sector es realitzarà en tres fases i es posaran a la venda un total de 14 parcel·les, totes elles per a indústria aïllada i per a usos industrials, comercials, oficines, sanitari, cultural i esportiu.

La comercialització de les 5 parcel·les de la primera fase, es farà mitjançant concurrència d’ofertes. Són parcel·les amb un total de 18.225 m2 de sòl i 13.295 m2 de sostre. Estan destinades a indústria aïllada i tenen superfícies variades que van dels 1.883 m2 i 5.743 m2. La segona fase de comercialització inclourà 6 parcel·les i la tercera fase posarà en el mercat 3 parcel·les més.

Reequilibri territorial

El municipi d’Olvan es trova situat estratègicament en un radi aproximat de 100km respecte localitats com Barcelona i Girona i a tocar a municipis com Berga i Manresa, unes condicions perfectes per atraure noves activitats econòmiques. A més, al municipi d’Olvan hi trobem empreses tractores del sector de la fusta.

El sector industrial Berguedà-Olvan té una superfície total aproximada de 53 hectàrees. Els terrenys se situen en un emplaçament estratègic, prop de la sortida Gironella Nord de l’Eix del Llobregat (C-16), eix europeu E9 de comunicació entre Barcelona i Tolosa de Llenguadoc, i a peu de la nova connexió amb la carretera comarcal Vic – Gironella (C-154).

El seu desenvolupament respon a l’esforç del municipi d'Olvan per apostar per la indústria i l’empresa i a la voluntat del Govern de la Generalitat d’impulsar la creació d’un sector d’abast comarcal d’iniciativa pública que aporti sòl a preus competitius, afavorint el reequilibri territorial amb el creixement industrial del Berguedà i a seva àrea d'influència. L’objectiu és atendre la demanda potencial de sòl urbanitzat per a aquests usos existents a la zona i resoldre la manca d’oferta en el conjunt de la comarca.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia