Igualtat i Feminismes

Igualtat i Feminismes i l'Ajuntament de L'Hospitalet signen l'obertura d'un nou punt de la Xarxa SAI LGBTI+

Igualtat i Feminismes i l'Ajuntament de L'Hospitalet signen l'obertura d'un nou punt de la Xarxa SAI LGBTI+

query_builder   22 juny 2022 15:42

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes i l'Ajuntament de L'Hospitalet signen l'obertura d'un nou punt de la Xarxa SAI LGBTI+

  • Amb la signatura del conveni d’adhesió, la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya s’amplia a 111 punts repartits per tot el territori.
  • La Xarxa SAI LGBTI+ és un servei de proximitat que assessora i atén a persones que pateixin o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere amb l’objectiu de prevenir les violències LGBTI.
La conselleria d’Igualat i Feminismes han signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet per obrir un nou punt de la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+. Aquesta nova oficina se sumaria als 111 punts SAI que hi ha repartits per tot el país.

Tal com ha explicat la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge Mestre, per al Departament era clau “disposar d’un punt SAI a L’Hospitalet, la segona ciutat més gran de Catalunya”. En aquest sentit, ha destacat la importància de la Xarxa SAI com a eina estratègica de les polítiques públiques LGBTI+ en coordinació amb els ens locals. “La Xarxa SAI és una xarxa de país que es construeix en corresponsabilitat, des del Departament d’Igualtat i Feminismes i, des dels municipis i consells comarcals” ha apuntat Verge.

Respecte al finançament, la consellera ha detallat que amb l’obertura d’aquest nou punt de la Xarxa SAI “es multiplicarà per 17 el finançament que rebrà L'Hospitalet per a l'atenció a les polítiques LGBTI”.

Un cop signat el conveni, l’alcaldessa, Núria Marín, ha volgut destacar que “amb la incorporació del servei a la Xarxa SAI la ciutat fa un salt endavant, ja que suposa un increment de recursos per desplegar polítiques públiques que garanteixin els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, i erradicar possibles actituds homòfobes, bifòbiques i trànsfobes”.

Xarxa de sensibilització i acompanyament

Els SAI LGBTI són centres d’atenció a la població que busquen sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGBTI-fòbia. Oficines d’atenció directa que donen resposta a les situacions de discriminació, així com a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la població en relació amb la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI. Per exemple, es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit o el certificat ‘Faig constar’ a les persones trans*, un document acreditatiu que vincula el DNI, NIE, el passaport o el llibre de família corresponen a la targeta sanitària de la persona titular del certificat.

La Xarxa SAI també promou la formació del personal de l’administració pública i el disseny i la implementació de les accions del Pla local LGBTI+.

L’Hospitalet comptava des del passat mes de setembre amb l’Oficina Municipal LGTBI+ que ara passarà a formar part de la Xarxa SAI. Ubicada al carrer de l’Emigrant, 27, ofereix informació, orientació, suport psicosocial, formació i campanyes de sensibilització a la ciutadania i commemoració dels dies internacionals en estreta col·laboració amb entitats del municipi o vinculades (contra l’LGTBI-fòbia, l’Orgull...). “L'Hospitalet ja tenia una oficina d'atenció LGBTI, però amb la incorporació a la Xarxa SAI s'augmenten les possibilitats d'atenció a la ciutadania en diferents recursos com per exemple poder accedir a una atenció psicològica especialitzada en cas de patir una discriminació per motius LGBTI o tramitar el canvi de nom de la targeta sanitària” ha apuntat la consellera Verge.

1  

Imatges

Igualtat i Feminismes i l'Ajuntament de L'Hospitalet signen l'obertura d'un nou punt de la Xarxa SAI LGBTI+

Igualtat i Feminismes i l'Ajuntament de L'Hospitalet signen l'obertura d'un nou punt de la Xarxa SAI LGBTI+ 480

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia