Justícia, Drets i Memòria

.

Justícia renova l'equipament informàtic de la cúpula judicial

Quasi el 55 % dels equips de tot Catalunya ja s'han renovat gràcies als fons europeus Next Generation

query_builder   23 juny 2022 11:15

event_note Nota de premsa

Justícia renova l'equipament informàtic de la cúpula judicial

Quasi el 55 % dels equips de tot Catalunya ja s'han renovat gràcies als fons europeus Next Generation

Jutges, magistrats, lletrats, fiscals i metges forenses de Tarragona i de les Terres de l'Ebre han estat els primers que han disposat dels nostres portàtils amb les prestacions més modernes per treballar des de qualsevol indret
.

El Departament de Justícia està renovant els ordinadors portàtils dels jutges, magistrats, lletrats, fiscals i metges forenses de tot Catalunya amb equips d'última generació, gràcies als fons europeus Next Generation. En total, Justícia renovarà 2.152 portàtils, dels quals a dades d'avui ja se n'han canviat 1.180, quasi el 55 % del total.

El procés de renovació dels ordinadors dels magistrats, lletrats, fiscals i metges forenses que treballen a Catalunya es va iniciar el 31 de març al partit judicial de l'Hospitalet de Llobregat i està previst que s'acabi el 20 de setembre d'enguany. A hores d'ara ja s'ha renovat l'equipament d'algunes de les seves comarques de Barcelona i Barcelona, ​​i de la totalitat de Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre. Tots els partits judicials de fora de la circumscripció de Barcelona, ​​doncs, ja disposen d'equips informàtics nous.

Actualment, Justícia està lliurant el material informàtic a Barcelona comarques i, en acabar, es farà a Barcelona ciutat, el Palau de Justícia i la Ciutat de la Justícia. En algunes seus de Barcelona ja es va fer a l’inici del desplegament, el passat abril, com per exemple, part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, situat a la Gran Via, 56, així com la Fiscalia, etc.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, afirma que “la modernització de la Justícia és una de les prioritats del Departament perquè això contribueix a tenir una justícia més ràpida, més propera i més eficaç”.

Tarragona i les Terres de l’Ebre, les primeres a completar la renovació

Pel que fa als partits judicials de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, des de mitjans de maig ja disposen tots d’equips nous: 209 ordinadors portàtils a Tarragona i 39 a les Terres de l’Ebre.

A Tarragona, 119 d’aquests aparells informàtics s’han repartit als partits judicials de Tarragona, 49 a Reus, 32 al Vendrell, 7 a Valls i 2 a Falset. A les Terres de l’Ebre, se n’han repartit 23 a Tortosa, 2 a Gandesa i 14 a Amposta.

A Lleida, Justícia n’ha repartit 108: 85 als partits judicials de Lleida, 2 a Vielha, 3 a Tremp, 8 a la Seu d’Urgell, 2 a Solsona i 8 a Balaguer.

Pel que fa Girona, se n’han repartit 207, 118 dels quals s’han lliurat a Girona, 8 a Olot, 3 a Puigcerdà, 3 a Ripoll i 5 a Santa Coloma de Farners.

A Barcelona, fins ara s’han distribuït 291 aparells i en resten 620 per repartir, a la Ciutat de la Justícia.

A Barcelona comarques, fins ara s’han distribuït 300 aparells a llocs com ara Sant Feliu de Llobregat, Mollet del Vallès, Vilafranca del Penedès i Mataró. En resten 975, destinats, entre d’altres, a Cerdanyola del Vallès, Igualada, Martorell, Terrassa i Granollers.

Al juliol estaran renovats tots els equips informàtics, excepte 337 de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, que s’aniran lliurant fins el 20 de setembre.

Un procés individualitzat

El procés de renovació s’ha fet de manera individualitzada per a cada usuari, amb una durada d’entre una i dues hores per a cada equip, en funció del volum de la documentació per traspassar que l’usuari tingués a les seves unitats.

Els nous equips són ordinadors portàtils d'última generació equipats amb el sistema operatiu Windows 10. Tots disposen de capacitat per establir connexions de manera remota i segura, permeten treballar des de qualsevol ubicació i tenen incorporat el paquet d'ofimàtica Office365, amb eines com ara el Teams.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia