Empresa i Treball

L'empresa catalana beHIT guanya una licitació de l'OMS per digitalitzar els laboratoris de salut pública de Moldàvia

L'empresa catalana beHIT guanya una licitació de l'OMS per digitalitzar els laboratoris de salut pública de Moldàvia

query_builder   26 juny 2022 11:00

event_note Nota de premsa

L'empresa catalana beHIT guanya una licitació de l'OMS per digitalitzar els laboratoris de salut pública de Moldàvia

  • El projecte, d’un valor total d’uns 200.000 euros, ha permès informatitzar i automatitzar els processos de recollida i distribució de la informació dels laboratoris de l’Agència Nacional de Salut Pública del país
  • Per accedir a aquest projecte, beHIT ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per mitjà de les Oficines Exteriors a Washington i Brussel·les, especialitzades en l’assessorament per accedir a licitacions d’organismes multilaterals internacionals
  • beHIT, fundada el 2018 a Barcelona i amb 40 treballadors, té per objectiu permetre que les organitzacions sanitàries de tot el món maximitzin i millorin els sistemes de salut a través d’una digitalització personalitzada

L’empresa catalana beHIT ha guanyat una licitació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), valorada en uns 200.000 euros, per informatitzar i digitalitzar els 12 laboratoris i sistemes sanitaris de l’Agència Nacional de Salut Pública de Moldàvia. beHit ha instal·lat ordinadors i un sistema de gestió digital per facilitar l’agilització dels processos que porten a terme aquests laboratoris. Fins ara, bona part de les tasques i registres es feien manualment, de tal manera que s’han pogut automatitzar.

Per guanyar aquesta licitació, beHIT ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- per mitjà de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions a Washington i Brussel·les. Aquestes oficines estan especialitzades en l’assessorament d’empreses catalanes per accedir a licitacions d’organismes multilaterals internacionals com l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Un procés d’alfabetització digital

El paper de beHIT ha estat l’abastiment de software a tots els laboratoris de Moldàvia que, fins ara, treballaven de forma manual i sense ordinadors. En total, s’han dut a terme 12 actuacions, dues de les quals han estat a la capital, Chișinău, i les altres 10 s’han repartit pels laboratoris regionals a la resta del país. Pel CEO i fundador de beHIT, Jordi Buisan, “s’ha de tenir en compte que es treballa a zones amb nivells de digitalització molt baixos, i que, per tant, utilitzen sistemes d’enregistrament i control manuals i antics”.

En el cas de Moldàvia, la tasca de digitalització no només ha consistit a incorporar ordinadors, sinó que “també s’ha dut a terme una tasca d’alfabetització digital, és a dir, s’ha ensenyat als treballadors i treballadores a utilitzar aquestes noves eines”, explica Buisan. Per la cap del Departament de Laboratori de Diagnòstic de l’Agència Nacional de Salut Pública de Moldàvia, Olga Burduniuc, aquest sistema “ha aconseguit digitalitzar els laboratoris i introduir l’equip humà al món digital”.

Gràcies a aquestes tasques, per exemple, l’empresa ha pogut millorar els processos de recollida, gestió i distribució d’informació als laboratoris en relació amb les dades sobre el sistema epidemiològic i de vacunació contra la Covid-19 de la seva població. A més, a causa de l’esclat de la guerra entre Rússia i Ucraïna, beHIT ha ajudat a fer que els recursos disponibles també estiguin enfocats a la gestió i atenció de les persones refugiades, de manera que el país pugui tenir un control més complet sobre la situació.

El projecte, que s’ha desenvolupat des de l’octubre de 2021 fins al passat mes de març, s’ha completat amb les tasques de control i seguiment de la utilització dels sistemes, de manera que beHIT ha acompanyat tots els laboratoris per tal de completar la transformació digital i la seva posada en marxa.

A partir d’ara, l’objectiu de l’empresa és continuar treballant amb zones que requereixin aquestes actualitzacions, alhora que desenvolupen una sèrie de productes sanitaris basats en la intel·ligència artificial.

Què és beHIT?

beHIT, va ser fundada a finals del 2018 per un equip de professionals del sector de la tecnologia i la salut, liderat per Jordi Buisan, amb la idea de ser una startup que actués a la indústria local amb micro i petites empreses. Actualment, té la seu principal a Barcelona i compta amb més de 40 treballadors repartits entre les filials a Sud-àfrica, el Marroc, els Emirats Àrabs Units, Kazakhstan, Perú i Xile.

La companyia va sorgir amb el propòsit d’ajudar a millorar l’atenció mèdica i l’eficiència de les organitzacions sanitàries com a proveïdora de solucions tecnològiques de salut innovadores i assequibles. En l’actualitat, col·labora amb més de 40 centres de salut i les seves aplicacions arriben a més de tres milions de pacients.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia