Protecció Civil

Imatge de la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador

Ofegament mortal en una platja de Sant Pere Pescador (Alt Empordà)

query_builder   23 juny 2022 18:06

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Sant Pere Pescador (Alt Empordà)

Un home de 74 anys i nacionalitat alemanya ha mort aquesta tarda ofegat mentre es banyava a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador (Alt Empordà).   

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 15:12 hores. Un socorrista de la platja ha informat que havien tret de l’aigua un home inconscient i l’estaven intentant reanimar a la platja. Ràpidament, s’han desplaçat al lloc dues unitats terrestres i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han estat fent les maniobres de reanimació i que finalment han resultat infructuoses.

La platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador disposa de servei de vigilància i en el moment del succés onejava la bandera groga.

Fins al lloc també s’han desplaçat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

`