Mossos d'Esquadra

Els Mossos detenen un home i una dona que es feien passar per operaris d'una companyia de subministraments i cometien robatoris en pisos de gent gran

query_builder   26 juny 2022 12:11

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen un home i una dona que es feien passar per operaris d'una companyia de subministraments i cometien robatoris en pisos de gent gran

  • Les víctimes rebien una trucada d’una suposada companyia per fer una revisió al seu domicili i un cop a dins un dels lladres els entretenia a la cuina mentre l’altre es movia per les habitacions a la recerca de joies i diners

 

  • Amb el pretext de no haver d’assumir un pagament de 300 euros per la feina els feien donar el PIN de la llibreta o targeta i, si s’hi negaven, no dubtaven en actuar amb violència perquè els el proporcionessin

 

  • L'arrestat ha ingressat a presó mentre que la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Barcelona han detingut un home i una dona, de 31 i 33 anys, com a presumptes autors d’un robatori violent, dos furts i per un delicte d’estafa en el cas de l’home i per un robatori violent en el cas de la dona.

 

El robatori que va originar la investigació es va produir el 4 de maig d’enguany al districte de Sant Martí de Barcelona. Un home de 73 anys va rebre una trucada suposadament de la seva companyia de subministraments de llum i gas per concertar una visita al seu domicili amb el pretext que hi podia haver una fuita. La persona que trucava va fer diverses preguntes per assegurar-se que es tractava d’una persona vulnerable.

 

Al cap d’una estona van arribar al pis de la víctima un home i una dona, sense uniformitat ni acreditació de cap companyia de subministraments i van insistir perquè es quedés a la cuina amb la seva dona, que tenia una minusvalidesa quasi completa. El suposat operari es va moure amb total llibertat pel pis mentre la dona feia veure que realitzava comprovacions a la cuina.

 

Al cap d’una estona el lladre li va demanar el PIN de la targeta a l’home per fer el pagament de la revisió, situació que no va veure clara, i s’hi va negar. Aleshores li va exhibir una navalla i el va amenaçar perquè l’hi proporcionés el codi. De seguida que els dos lladres van marxar va poder comprovar com el pis estava completament regirat i hi va trobar a faltar 2.300 euros en efectiu i diverses joies amb un valor de 6.225 euros. A això cal afegir-hi els moviments fraudulents fets amb la targeta de crèdit que ascendien a 9.100 euros.

 

A partir de diverses gestions d’investigació els agents van poder identificar el lladre, malgrat que utilitzava telèfons a nom de terceres persones. D’altra banda van indagar respecte els comptes corrents als quals s’havien fet transferències amb les targetes sostretes. Els titulars d’aquests comptes van explicar que una dona que coneixien els havia ofert la possibilitat de guanyar diners amb facilitat: només havien de donar el seu compte corrent i rebre un ingrés d’uns 3.000 euros. Aquest import l’havien de retirar del caixer i donar-li en efectiu i, a canvi, rebien 200 euros com a contraprestació.

 

L’operatiu policial per detenir les persones autores del robatori es va dur a terme el 13 de juny, després que la tasca investigadora hagués posat de relleu que l’investigat es movia habitualment per les localitats de l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues, de Llobregat. Poc abans de les 20:00 hores el van detectar mentre estacionava la seva motocicleta i el van arrestar. En l’escorcoll se li van trobar 1.030 euros en efectiu, guants de làtex i diverses llibretes i targetes bancàries. A l’interior d’un dels guants hi havia 1.100 euros en bitllets de 50. Pel que fa a la motocicleta els policies hi van localitzar diners i diversos anells, polseres i arracades. En total a l’operatiu els agents van recuperar uns 11.000 euros a banda de les joies.

 

Dos dies després es va produir la detenció de la dona que l’acompanyava durant el robatori.

 

Les indagacions policials van permetre relacionar l’arrestat amb dos fets duts a terme amb el mateix modus operandi, un el mateix 13 de juny a l’Hospitalet de Llobregat i un altre comès el 13 de maig a Esplugues de Llobregat. En tots dos casos anava acompanyat d’un altre home, pendent d’identificar. En aquest fets delictius van aconseguir 5.220 i 4.720 euros, a banda de diverses joies.

 

Els detinguts van passar a disposició judicial el 16 de juny i el jutge va decretar presó per a l’home mentre que la dona va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Consells de seguretat per evitar falses revisions

 

-Des de el mes d'octubre del 2018 les visites de comercials de llum o gas que no hagueu sol·licitat no estan permeses.

 

-La companyia distribuïdora oficial avisa amb una carta del dia de la revisió.

Si algú es presenta a casa vostra per oferir-vos algun servei d’aquest tipus truqueu a la companyia o al 112.

 

-Si el vostre domicili disposa de vídeo-porter o porter automàtic, no obriu sense preguntar qui és i on va.

 

-Demaneu veure l’acreditació de l’operador.

 

-En cap cas no permeteu el pas al vostre domicili a persones desconegudes, especialment si no heu concertat la cita amb l’empresa.

 

-La inspecció de la vostra instal·lació de gas s’ha de realitzar cada 5 anys. L’obligació de realitzar aquesta inspecció s’anuncia prèviament per escrit (enviat per l’empresa distribuïdora de gas).

 

-Si algú es presenta a casa vostra per oferir-vos algun servei relacionat amb el gas o la llum truqueu a la companyia o al 112.

 

-No doneu ni ensenyeu cap rebut ni mostreu cap dada bancària.

 

-No pagueu cap import en efectiu, el cost de la revisió es carregarà al rebut mensual.

 

Àrea de Comunicació,

Barcelona, 26 de juny de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia