Bombers

Imatge del rescat d'una ciclista a Bellver de Cerdanya

Els Bombers de la Generalitat rescaten una noia aferrada a una boia que no podia retornar nedant a la platja, a Badalona (Barcelonès)

Enguany el cos ha efectuat ja 774 rescats al medi natural; el 2019 se'n van fer 449

query_builder   26 juny 2022 20:49

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten una noia aferrada a una boia que no podia retornar nedant a la platja, a Badalona (Barcelonès)

Enguany el cos ha efectuat ja 774 rescats al medi natural; el 2019 se'n van fer 449

Els Bombers de la Generalitat han rescatat sana i estàlvia, aquesta matinada, una jove de 22 anys que havia entrat a nedar a la platja de l’Estació, a Badalona, i no n’havia sortit. Els GRAE Sub, els experts en rescat aquàtic dels Bombers, l’han trobat abraçada a una boia.

 

La noia s’estava amb uns amics a la platja i va decidir prendre un bany nocturn, tot i que duia un braç embenat. Així, va entrar a l’aigua i, al cap d’una estona, els amics la van perdre de vista i tampoc no l’escoltaven. Els companys van donar l’alerta a les 04.36 h, i van explicar als serveis d’emergències que l’havien albirat per darrera vegada a uns 200 metres de la platja.

Immediatament s’han activat 6 dotacions de Bombers de la Generalitat, inclosos efectius del GRAE Subaquàtic en una barca equipada amb focus. Poc després, a les 05.59 h, els experts en rescats aquàtics han trobat la noia aferrada a l’element flotant i en bon estat de salut, tot i que amb una lleugera hipotèrmia. En la recerca i rescat hi han treballat també efectius de Salvament Marítim.

Altres rescats destacats del dia

07.07, Santa Coloma de Farners

Un jove que feia una passejada amb amics per una zona boscana ha relliscat per un talús d’uns 10 metres d’alçada, on ha quedat subjectat per unes branques. Dues dotacions del parc de Bombers de Santa Coloma han muntat una instal·lació de cordes per arribar fins a ell i ajudar-lo a pujar. El SEM l’ha atès per cops i esgarrinxades.

07.27, Lles de Cerdanya

Avís per un excursionista accidentat ahir i que ha passat la nit al refugi dels Estanys de la Pera. Pateix dolor i, malgrat que l’accés per terra és factible, finalment s’alça l’helicòpter amb GRAE per evitar-li els sotracs del trasllat per carretera. Els efectius de rescat l’han dut a l’Hospital de Cerdanya.

09.28, Tiana

Avís d’un ciclista accidentat a Sant Jeroni de la Murtra. S’han activat una dotació terrestre del parc de Badalona i l’helicòpter amb GRAE i metge del SEM. La víctima estava inconscient i ràpidament, després de fer-li unes cures d’emergència i estabilització, se l’ha dut fins l’ambulància del SEM. A continuació, un helicòpter medicalitzat l’ha traslladat a l’Hospital Can Ruti.

11.33, Montblanc

Un ciclista avisa que el seu company, amb qui feien BTT, ha patit una caiguda molt a prop del parc de bombers del municipi i que presenta lesions de certa gravetat. Dues dotacions l’han anat a buscar i han guiat l’ambulància del SEM fins a l’indret. L’home presentava lesions a la clavícula i les costelles. L’ambulància se l’ha endut al Pius Hospital de Valls.

14.15, Queralbs

Una excursionista d’un grup de caminants que feia una ruta amb guia pels barrancs de Núria ha patit una lesió a un turmell que no li permetia continuar. S’han activat 3 dotacions terrestres de Ripoll i Ribes de Freser, que han iniciat la recerca del grup pujant per l’antiga via del cremallera. A les 14.50 h el personal helitransportat del GRAE accedia a la noia i la preparava per al gruatge. Se l’ha traslladat a Campdevànol, on se n’ha fet càrrec el SEM.

14.54 h, Bellver de Cerdanya

Una ciclista ha patit una caiguda mentre baixava del Coll de Pan a Talltendre i ha patit un fort cop a l’estómac. Finalment és el SEM qui trasllada la ferida fins a l’hospital de Puigcerdà, i una dotació terrestre del parc de Bombers de Bellver trasllada el material de la ciclista accidentada i el seu company fins on havien estacionat del cotxe.

15.42 h, Gallifa

Dues dones que havien sortit a caminar s’han extraviat a la zona de la Soleia. Estaven bé, però ja no tenien agua. Després que han pogut proporcionar la seva ubicació mitjançant una aplicació de missatgeria, una dotació terrestre del parc de Bombers de Caldes de Montbui les ha trobat sanes i estàlvies.

17.26 h, Monistrol de Montserrat

Una mare i un fill s’estaven al monestir de Montserrat i la mare ha decidit marxar sola a caminar. Al cap d’una estona, un alertant ha detectat que la dona s’estava a un lloc de difícil accés i tot apuntava que havia patit una caiguda. L’helicòpter del GRAE l’ha localitzat i extret de l’indret perillós. La dona no tenia lesions de gravetat.

El cos dels Bombers de la Generalitat ha efectuat, entre l’u de gener i el 25 de juny, 774 rescats al medi natural. L’any passat, entre les mateixes dates, van fer-se’n 770, mentre que al 2019 n’havien estat 449. Aquestes emergències s’han vist molt incrementades des del 2020, quan després dels confinaments les activitats a l’aire lliure van esdevenir una opció d’oci molt popular a causa de les restriccions a la mobilitat i el tancament d’equipaments de lleure i restauració.  


Cerdanyola del Vallès, 26 de juny de 2022

20.30 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia