Administració i Funció Pública

La consellera participa en la conferència DT4Regions a Barcelona

Consellera Vilagrà: "Treballem en una transformació digital que millori l'eficiència i l'agilitat de l'administració pública en els serveis a les persones"

query_builder   29 juny 2022 14:35

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Treballem en una transformació digital que millori l'eficiència i l'agilitat de l'administració pública en els serveis a les persones"

  • La titular de la Presidència ha participat en les jornades del projecte europeu DT4Regions celebrades a Barcelona 
  • La consellera ha remarcat el compromís del Govern amb una “Europa innovadora i transformadora, democràtica i sobirana”
La consellera participa en la conferència DT4Regions a Barcelona

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha participat aquest dimecres en les jornades que el projecte europeu DT4Regions celebra a Barcelona per compartir avenços en la transformació digital de les administracions públiques i debatre sobre els usos de la intel·ligència artificial i les dades massives en la millora dels serveis públics.

La titular de la Presidència, que ha fet la cloenda de la sessió dedicada a la transformació digital de les regions de la Unió Europea, ha valorat positivament “l’esforç col·lectiu” realitzat durant el primer any del projecte. I ha destacat que aquest és “un camí que fem plegats i que ens uneix i ens interconnecta”.

L’objectiu del projecte és desenvolupar una plataforma europea per avançar en la transformació digital dels serveis públics i, en aquest sentit, la consellera ha recordat que el Govern català “posa les persones en el centre, i això implica també treballar per una transformació digital que millori l’eficiència i l’agilitat de l’administració pública en els serveis centrats en l’usuari”.

Així mateix, ha assenyalat que “en una societat digital, la competitivitat es mesura en la capacitat d’accés al coneixement de forma col·laborativa”. I ha afirmat que “volem construir una societat civil organitzada amb una ciutadania empoderada que participa de forma activa en la governança del país”. 

Vilagrà ha destacat la idoneïtat d’establir una col·laboració entre les administracions com la que planteja DT4Regions i ha remarcat el compromís del Govern amb una “Europa innovadora i transformadora, més pròspera i moderna i això és, en coherència, més democràtica i sobirana”. En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya està en sintonia amb Europa. “Sempre hem mirat més enllà de les fronteres estatals, buscant Europa com a marc per obtenir i compartir inspiració per avançar”.

El projecte DT4Regions està finançat per la Comissió Europea i liderat per la regió italiana d’Emília-Romanya, amb la participació de catorze socis de nou estats europeus. Catalunya hi és un dels actors principals, juntament amb diversos governs regionals europeus com els de Hèlsinki, Flandes, Aquitània, Euskadi, Moràvia i Londres, i altres actors públics i privats.

Les jornades, que tenen lloc al Palau de Pedralbes, se celebren a l’equador del projecte, que té una durada de dos anys (estiu 2021 - estiu 2023). Les acull Barcelona com a seu de dos dels seus socis: el Departament de la Presidència i la fundació Eurecat.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 421

Foto 2

Foto 2 4089

Foto 3

Foto 3 8737

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia