Bombers

Incendi d'Artesa de Segre

Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l'incendi de vegetació d'Artesa de Segre (la Noguera)

query_builder   29 juny 2022 22:28

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l'incendi de vegetació d'Artesa de Segre (la Noguera)

  • Segons el cos d’Agents Rurals ha cremat 128,28 hectàrees de vegetació forestal.
  • S’han aixecat les mesures de confinament i desallotjament preventives.

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 22.10hores, l’incendi de vegetació que s’ha iniciat, aquest tarda, en una zona agrícola propera a la C-14 al municipi d’Artesa de Segre (la Noguera).

Inicialment, la prioritat de les tasques d’extinció ha estat frenar el cap de l’incendi que propagava en sentit nord cap al nucli habitat de Força (municipi Ponts), i el flanc dret per tal d’evitar que es pogués obrir cap a la vall del Segre. En aquesta zona els efectius de Bombers han fet ús de foc tècnic per parar el seu avançament. Cap a les 19.45 hores, han aconseguit frenar l’evolució d’aquest flanc prioritari i han pogut destinar més recursos del flanc esquerre per arribar a l’estabilització de l’incendi.

Les condicions climatològiques de les darreres hores de la tarda - vespre, en què ha afluixat el vent i han pujat les humitats, han afavorit les tasques d’extinció.

Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals l’incendi afecta una superfície d’unes 128,28 hectàrees de vegetació, de les quals 60,58 ha són de terreny forestal, 67,51 ha agrícola i 0,19 ha urbà.

En el dispositiu dels Bombers de la Generalitat s’han mobilitzat una cinquantena de dotacions terrestres i 13 mitjans aeris, els quals s’han anat retirant de forma gradual un cop ha arribat l’ocàs. Durant la nit, es reduiran les dotacions terrestres que continuaran treballant en les tasques d’extinció.

També treballen a la zona Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i pagesos que  han col·laborat llaurant camps, personal del GEPIF, patrulles dels Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i voluntaris de Protecció Civil.

D’altra banda, s’han aixecat les ordres preventives de desallotjament i confinament del nucli de Força i del Monestir i Santuari Santa Maria de Refet.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia