Igualtat i Feminismes

Acte institucional del 28J a Tivissa.

Igualtat i Feminismes destinarà més de 600 mil euros al reforç de la Xarxa SAI LGBTI a les Terres de l'Ebre

query_builder   30 juny 2022 20:08

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes destinarà més de 600 mil euros al reforç de la Xarxa SAI LGBTI a les Terres de l'Ebre

  • L’increment pressupostari previst per al període 2022-2025 “suposarà un impuls sense precedents a les polítiques públiques LGBTI+”, en paraules de la directora dels Serveis Territorials, Mar Lleixà Fortuño.
  • L’import multiplica per sis la inversió de l’etapa 2018-2021.
Acte institucional del 28J a Tivissa.
Tivissa ha acollit avui la commemoració institucional del Govern a les Terres de l’Ebre del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+. Una jornada en la qual el director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons, ha donat a conèixer la inversió que el Departament d’Igualtat i Feminismes destinarà a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI a les Terres de l’Ebre durant el període 2022-2025. En total, s’invertiran 636.354,28 euros, que es destinaran principalment a la contractació de perfils especialitzats per a la prestació dels serveis.

La xifra representa un increment pressupostari molt destacat respecte dels aproximadament 100.000 euros de l’etapa 2018-2021. Un augment que és equiparable als increments previstos per tot Catalunya, i que reflecteix l’aposta del Departament d’Igualtat i Feminismes per fer efectius els drets de les persones LGBTI+. Durant l’anunci, Florensa ha subratllat que “els drets de les persones LGBTI+ s’han de garantir cada dia, en tots els àmbits”, i ha defensat que “són les administracions de proximitat les que tenen una major capacitat d’atendre les necessitats de la població i de vehicular els recursos de la manera més eficient possible”. En aquest sentit, “la Xarxa SAI LGBTI és un exemple de l’estreta col·laboració entre el Govern i els ens locals per a la defensa dels drets humans de totes les persones”, ha dit el director general.

Per la seva banda, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño, ha destacat que l’increment pressupostari previst per al període 2022-2025 “suposarà un impuls sense precedents a les polítiques públiques LGBTI+ a les Terres de l’Ebre”. “Disposar d’un finançament estable i suficient fins al 2025 contribuirà a consolidar i fer sostenible la xarxa territorial; especialment, permetrà estabilitzar el personal tècnic, un factor clau per a la qualitat dels serveis i de les polítiques públiques”, ha afegit.

Els Serveis d’Atenció Integral (SAI) es van començar a desplegar l’any 2017, en compliment de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Són serveis que ofereixen informació i atenció a persones LGBTI+ i als seus entorns, i proporcionen suport a l’hora de tramitar determinats procediments administratius o denunciar vulneracions de drets. Les tècniques i tècnics dels SAI també acompanyen els ens locals en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques LGBTI+. En aquests moments, la Xarxa està formada per 111 SAI distribuïts arreu de Catalunya.

En el marc de la visita del director general de Polítiques Públiques LGBTI+ a les Terres de l’Ebre, l’equip del Departament d’Igualtat i Feminismes s’ha reunit amb la Comissió Interdepartamental de Polítiques Públiques LGBTI a les Terres de l’Ebre i amb personal dels SAI de les Terres de l’Ebre.
`