Mossos d'Esquadra

cme

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un lladre de rellotges relacionat amb quatre robatoris violents comesos en el darrer mes

query_builder   6 juliol 2022 07:18

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un lladre de rellotges relacionat amb quatre robatoris violents comesos en el darrer mes

  1. Un dels robatoris, que va tenir lloc el 12 de juny a la Via Laietana, es va enregistrar i es va fer viral a través de les xarxes socials. Les imatges mostraven com la víctima mirava de resistir-se al robatori sense èxit
  2. L’arrestat té sis antecedents policials. Les cinc detencions anteriors, totes al centre de Barcelona durant aquest 2022, són per robatoris violents, lesions, furts i atemptats als agents de l’autoritat
  3. El Grup Titani, de recent creació en el marc del Pla Tremall, ha intensificat la pressió sobre els lladres que es dediquen a aquesta modalitat delictiva a partir d’un treba

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra van detenir el 3 de juliol a la nit in fraganti un home de 19 anys, com a presumpte autor del robatori violent d’un rellotge. Fruit de la investigació se’l relaciona amb quatre robatoris violents més comesos en el darrer mes.

L’arrest es va produir quan agents de paisà el van localitzar després que hagués comès un robatori d’un rellotge, valorat en 1.000 euros, a un turista que passejava pel districte de Ciutat Vella de Barcelona. La ràpida actuació dels policies va permetre fer la detenció in fraganti, recuperar el rellotge i retornar-lo al seu legítim propietari. Aquesta detenció va comportar que els investigadors que formen part del Grup Titani, creat recentment i especialitzat en la investigació d’aquesta tipologia delictiva, poguessin relacionar-lo amb altres tres robatoris violents.

El primer robatori es va produir el passat 8 de juny, quan l’ara detingut va assaltar un turista que passava pel carrer Princesa de Barcelona en direcció al seu hotel. Li va robar amb violència el seu rellotge, valorat en 40.000 euros, i li va provocar lesions lleus al canell.

El segon robatori el va realitzar el 12 de juny quan va assaltar un altre turista a la Via Laietana i li va arrencar del canell el rellotge, en aquest cas valorat en 100 euros. Com a conseqüència de l’acció violenta del lladre la víctima va patir ferides al canell, genoll i colze. Aquest fet va ser enregistrat per diversos vianants i publicat a les xarxes socials. Les imatges mostraven com l’arrestat cometia l’assalt i com el turista s’hi resistia sense poder evitar que finalment el lladre s’endugués el rellotge.

El tercer robatori relacionat amb el detingut va tenir lloc a la zona lúdica del barri gòtic durant la matinada del dissabte 2 de juliol. En aquesta ocasió va actuar en companyia d’una segona persona i es va abraonar sobre una turista per estrebar-li una cadena d’or que duia penjada al coll. En aquesta ocasió li va provocar rascades en aquesta part del cos.

El quart robatori va ser el que va provocar la seva detenció in fraganti després de cometre el robatori diumenge passat a la nit.

Aquesta es la sisena vegada que els Mossos arresten aquesta persona. Les cinc detencions anteriors, totes al centre de Barcelona durant aquest any 2022, són per robatoris violents, lesions, furts i atemptats als agents de l’autoritat.

El detingut passarà a disposició judicial avui dimecres 6 de juliol.


Un Grup especialitzat en la lluita contra els robatoris de rellotges

La Regió Policial Metropolitana Barcelona va crear durant el mes de maig un grup d’investigadors especialitzat en combatre aquesta activitat delictiva, en el marc del Pla de Tremall per fer front els delinqüents multireincidents. Amb el nom de Titani, la seva tasca consisteixen radiografiar el fenomen, generar intel·ligència i detectar de manera àgil les dinàmiques delictives dels delinqüents per dissenyar respostes policials que en minimitzin la problemàtica. L’objectiu és exercir una pressió policial constant sobre els delinqüents que actuen a la ciutat de manera reiterada i, a l’hora, dur a terme investigacions més profundes per establir possibles connexions entre els grups criminals i els lladres que actuen al carrer.

Aquesta tasca, que es realitza de manera coordinada amb efectius de paisà dels grup de delinqüència urbana i de les Unitats d’investigació i d’investigació avançada, permet la identificació i la detenció dels delinqüents que s’estan especialitzant en aquests tipus de robatoris. El treball coordinat entre els agents de les dues especialitats, sumat al fet de compartir intel·ligència, incrementa la resolució dels fets.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 6 de juliol de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia