Agents Rurals

Pla Alfa per al 7 de juliol

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 20 municipis de l'Alt i el Baix Empordà

query_builder   6 juliol 2022 16:37

event_note Nota de premsa

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 20 municipis de l'Alt i el Baix Empordà

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant l’alt perill d’incendi forestal a la zona nord-est de Catalunya

Es tancaran els accessos al Parc Natural del Montgrí, al del Cap de Creus i al Massís de l’Albera

Davant l’increment del perill d’incendi forestal, demà dia 7 de juliol a les 00.00 hores s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 20 municipis de les comarques gironines. En concret, s’activa el nivell màxim del pla operatiu a 17 municipis de l’Alt Empordà i a 3 del Baix Empordà.

Comarca

Municipis amb Pla Alfa 3

Alt Empordà

17

Baix Empordà

3

Es tracta dels municipis de l’Alt Empordà: Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. I Bellcaire d'Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà, del Baix Empordà.

A més, els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural del Montgrí, el del cap de Creus i l’Albera. El cos operatiu reforçarà el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància en aquests tres espais naturals per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

Pla Alfa per al 7 de juliol 2022{"name":"2022/07/06/16/59/4686c838-07ef-4b31-80da-bcf26660e246.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":552747}


A causa d'aquesta situació de risc que es preveu per als propers dies, Protecció Civil de la Generalitat posarà aquesta tarda en prealerta el pla d'emergències INFOCAT

Es demana extremar les precaucions davant aquest episodi de perill extrem d’incendi, que està previst que s’allargui fins diumenge. Està motivat per l’entrada de tramuntana que implicaran un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives.

Aquest episodi comporta vents i humitats relatives baixes que són condicions que faciliten que es produeixin incendis degut al llançament de burilles. Recordem que està prohibit llençar burilles des de qualsevol vehicle.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça. En aquest sentit s’han suspès 643 autoritzacions que havien estat concedides per demà dijous 6 de juliol.

El cos operatiu recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. Cal recordar que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d’aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill de risc d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi d’aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia