Salut

Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico (Monkeypox)

query_builder   8 juliol 2022 17:30

event_note Nota de premsa

Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico (Monkeypox)

A data d’avui, s’han notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC), un total de 800 casos sospitosos o probables de verola del mico, dels quals fins el moment 662 han estat confirmats per laboratori i 3 casos per vincle epidemiològic. En aquest moment, hi ha 46 casos més en investigació (24 probables i 22 sospitosos).

La majoria dels casos confirmats són homes amb edats compreses entre els 19 i els 66 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 3 de juliol de 2022.

Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, limfadenopaties i exantema. Les lesions en els homes s’han localitzat en les àrees genital, perioral i, en la major part dels casos, també s’han presentat en altres localitzacions.

Dos dels pacients han requerit hospitalització i han estat donats d’alta.

El mecanisme de transmissió més probable ha estat el contacte durant les relacions sexuals, majoritàriament i sovint en el context d’esdeveniments festius multitudinaris.

En aquests moments, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, el Laboratori de Referència de Catalunya, el laboratori de proves diagnòstiques CatLab, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ja han validat completament les tècniques que s’utilitzen per confirmar els casos de la verola del mico. Properament, ho podran fer l’Hospital Josep Trueta de Girona i l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.


Per més informació sobre la verola del mico s’ha creat un espai al Canal Salut:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/verola-mico/


Una infografia amb la informació bàsica:

👉🏻 Què és?

👉�Una infografia amb la informació bàsica:

👉🏻 Què és?

👉🏻 Quins són els símptomes?

👉🏻 Com es transmet?

👉🏻 Quin tractament té?

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/V/verola-mico/infografia-verola-del-mico.pdf


També es pot consultar el document ‘Información general sobre las agrupaciones de casos de viruela de los monos (Monkeypox): preguntas más frecuentes’ elaborat pel Ministerio de Sanidad.

https://www.sanidad.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/alertaMonkeypox/docs/Informacion_a_la_ciudadania.pdf

`