Esport

sge

Esportcat i la UFEC presenten l'acord de col·laboració per a l'any 2022, amb una aportació del Govern de 850.000 euros

query_builder   12 juliol 2022 15:34

event_note Nota de premsa

Esportcat i la UFEC presenten l'acord de col·laboració per a l'any 2022, amb una aportació del Govern de 850.000 euros

  1. Anna Caula: “Actuem i innovem per empoderar l’esport català”
  2. Les dues institucions treballaran per potenciar el lideratge femení en l’esport, promoure les seleccions catalanes i l’activitat de les federacions, i divulgar l’esport català federat als mitjans de comunicació
sge{"name":"2022/07/12/14/36/a95f98e4-086f-4925-b13c-1f692042035c.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":30683}

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, han presentat avui l’acord de col·laboració entre les dues entitats per a l’any 2022, al qual el Govern català destinarà 850.000 euros per finançar quatre projectes conjunts. “Actuem i innovem per empoderar l’esport català”, ha expressat Anna Caula.

Durant l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, Anna Caula ha subratllat que l’acord entre Esportcat i la UFEC busca “potenciar l’esport català perquè ocupi un lloc central al país, amb projectes de present i de futur”, i ha reiterat que l’esport federat és una “peça més de l’esport circular, on Govern, UFEC i la resta d’entitats i agents del nostre esport es retroalimenten”.

“La UFEC és una entitat proactiva i l’impuls de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física permet obrir portes noves perquè més persones practiquin esport i activitat física, i enfortir així les entitats”, ha afirmat Anna Caula. Els quatre projectes previstos en l’acord de col·laboració tindran un cost aproximat de 1.238.000 euros, dels quals la Generalitat en subvencionà 850.000 (un 68%) i la UFEC n’assumirà 303.000 (un 24,5%). La resta serà finançat per patrocinadors i la venda d’entrades dels esdeveniments.

Quant als projectes, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Físíca ha destacat l’aposta per la promoció del lideratge en l’esport femení, una prioritat de la legislatura per “avançar cap a la igualtat d’oportunitats”. “És un deute històric que tenim i demostrem amb fets aquest compromís, multiplicant per quatre els ajuts a l’esport femení, arribant als 3 milions d’euros”. També ha fet èmfasi en la celebració de la Setmana Catalana de l’Esport i la Fira de l’Esport Català Federat, que mostraran “la riquesa i potencial de les federacions, així com l’impacte de les seleccions catalanes per construir l’esport”.

Per la seva banda, Gerard Esteva ha mostrat la predisposició de la UFEC de “ser útils pel país durant molt temps” a partir del “treball conjunt” entre les dues institucions, i per “construir plegats” projectes en benefici de l’esport federat del país.

En l’acte, també hi han assistit el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, i la vicepresidenta de la UFEC, Maribel Zamora, així com representants d’Esportcat i de les federacions catalanes.

Acord d’actuacions temporada 2021-2022

1. DIVULGACIÓ DE L’ESPORT CATALÀ FEDERAT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Amb l’objectiu de:

  1. Millorar la presència de l’esport català federat en els mitjans de comunicació.
  2. Sensibilitzar i promoure els valors i actituds favorables al joc net, a la igualtat de gènere i al bon comportament social a l’entorn de l’esport federat, per ajudar a eradicar, des dels fonaments, la violència en l’esport.
  3. Sensibilitzar i promoure l’esport femení i de gènere.

Per a l’assoliment dels objectius esmentats, i d’acord amb una imatge de comunicació compartida i singular on apareixen clarament identificats els promotors d’aquest programa, es desenvolupen les actuacions següents:

  1. Publicació d’informació de les federacions esportives catalanes en els diaris esportius.
  2. Producció setmanal d’un programa de televisió en el marc de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Per dur a terme aquest projecte, que té un cost de 240.000 euros, el Consell Català de l’Esport aportarà una subvenció de 185.000 euros i la UFEC hi destinarà els 55.000 restants.


2. LIDERATGE FEMENÍ EN L’ESPORT

El programa de Lideratge femení en l’esport neix com un programa de comunicació a les federacions esportives catalanes i formació especialitzada pel lideratge femení. Els objectius que planteja són els següents:

  1. Promoure la igualtat efectiva i real d’homes i dones en tots els àmbits de la pràctica esportiva.
  2. Promoure la participació de la dona en els càrrecs directius.
  3. Reconèixer les dones que han excel·lit en el lideratge de l’esport femení.
  4. Visibilitat de les dones en els textos esportius i evitar l’ús de llenguatge sexista i androcèntric.
  5. Col·laborar en campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere.

Per assolir els objectius d’aquest programa, la UFEC desenvoluparà accions en tres línies principals:

  1. Realització d’accions per a la formació en habilitats directives i lideratge de dones amb responsabilitats en les estructures organitzatives d’entitats federades.
  2. Realització de serveis d’acompanyament per a la resolució de situacions de discriminació per raó de gènere.
  3. Celebració del Premi a la Dona dirigent esportiva.

El programa de Lideratge femení en l’esport (33.000 euros) compta amb una subvenció del Consell Català de l’Esport de 25.000 €, pels 8.000 de la UFEC.


3. SETMANA CATALANA DE L’ESPORT

El projecte Setmana Catalana de l’Esport és l’esdeveniment esportiu de referència per a fer visible l’esport català, projectant-lo internacionalment a través de les seleccions catalanes.

Reneix després d’una exitosa edició de l’any 1935, en què la UFEC i una vintena de federacions esportives van impulsar l’anomenada llavors Setmana de l’Esport, un projecte que no va tenir continuïtat per raons històriques del moment.

El projecte pren força en el moment post pandèmic actual. Catalunya està preparada per tornar a l’escenari internacional, gaudeix d’instal·lacions esportives d’alt nivell, i compta amb un prestigi federatiu capaç d’organitzar un macro esdeveniment posant de relleu la capacitat organitzativa que és part de l’ADN del teixit esportiu català.

Serà un esdeveniment de projecció internacional únic, que donarà visibilitat a les seleccions catalanes. Comptarà amb els equips i esportistes d’alt nivell com a referents i la participació d’equips o esportistes Sots-21 o Sots-23.

L’aliança entre el Govern de la Generalitat, mitjançant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i la UFEC –conjuntament amb els agents municipals i les federacions i clubs catalans- són claus per fer-ho possible. En aquesta setmana de les seleccions catalanes es treballarà en un format multiseu segons l’arrelament de l’esport i les necessitats dels i les esportistes. Les dates de celebració de l’esdeveniment seran entre el 15 i el 23 d’octubre.

L’esdeveniment, amb un cost de 865.000 euros, es cobrirà amb una subvenció del Consell Català de l’Esport de 570.000 euros, l’aportació de 210.000 euros de la UFEC i 85.000 euros provinents de la venda d’entrades i marxandatge.


4. FIRA DE L’ESPORT CATALÀ FEDERAT

La Fira de l’Esport Català Federat és un projecte amb la voluntat de rellançar una iniciativa molt ben valorada per les Federacions Esportives Catalanes. La visió d’aquesta fira és esdevenir “la fira de l’esport català federat” sota l'eslògan: Fes esport, fes salut: federa’t. Es regalarà a tots els assistents la revista FEDERA’T, on podrà trobar tota la informació de les activitats, preus i horaris de les Federacions.

L’objectiu d’aquesta trobada és promoure i divulgar l’activitat de les federacions esportives catalanes per poder aconseguir que la població catalana conegui l’esport federat i acabi practicant alguna de les seves disciplines esportives.

La Fira de l’Esport Català Federat es celebrarà a Barcelona, al Moll de la Marina, el diumenge 18 de setembre de 2022. La distribució dels espais de la fira es planificarà de la següent manera:

  1. Estands institucionals: espais on es podrà fer networking, oferir informació institucional i de la pròpia fira.
  2. Estands de les federacions: espais per a cada una de les 71 federacions esportives.
  3. Espai de tastet esportiu: cada federació podrà optar a un espai per a poder fer l’activitat en què hi participin els visitants, amb monitors/es especialistes, demostracions o tallers.
  4. Espai escenari: per a l’emissora de ràdio, entrevistes, espectacles i demostracions.
  5. Espai polivalent: les federacions gaudiran d’un espai on es pugui fer una masterclass. Està previst que tinguin una durada de 15 minuts i es preveu que un 50% de les federacions en puguin fer ús.
  6. Estands per a expositors comercials (workshops): empreses de serveis destinades a turisme esportiu, instal·lacions esportives, medicina de l’esport, material esportiu, tecnologia, campus i formació.
  7. Altres atraccions: destinat a nenes i nens petits (0 a 6 anys): inflables lúdics i esportius, tallers per pintar cares, manualitats, dibuix iglobus.

El Consell Català de l’Esport destinarà una subvenció de 70.000 euros (dels 100.000 totals) per fer realitat la Fira de l’Esport Català Federat i la UFEC, els 30.000 euros restants.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació del conveni entre Esportcat i la UFEC (Autor: Albert Canalejo)

Fotografia de la presentació del conveni entre Esportcat i la UFEC (Autor: Albert Canalejo) 873452

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia