Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen dos lladres de rellotges que utilitzaven una motocicleta per cometre els robatoris i que en un mes estarien implicats en almenys 3 fets

query_builder   14 juliol 2022 14:04

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen dos lladres de rellotges que utilitzaven una motocicleta per cometre els robatoris i que en un mes estarien implicats en almenys 3 fets

· El grup Titani va identificar els dos lladres just quan es dirigien cap a Girona per marxar a Nàpols, ciutat on resideixen

· Els investigadors treballen amb la resta de policies estatals i europees per tal de relacionar-los amb d’altres investigacions ja que no es descarta la seva participació en altres països europeus

· En una altre actuació, un altre lladre de rellotges ha ingressat a presó després que els Mossos d‘Esquadra el detinguessin el passat dimarts per un robatori d’un rellotge a un turista comès l’11 de maig


· Des de la creació del grup Titani, fa set setmanes, el grup ha detingut 32 lladres de rellotges, dels quals 7 han ingressat a presó

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del grup regional Titani de Barcelona especialitzat en la investigació de robatoris violents de rellotges han detingut dos homes, de 40 i 44 anys, com a presumptes autors de dos robatoris violents i una temptativa de robatori violent a la via pública de rellotges. Els dos detinguts actuaven des d’una motocicleta per assegurar-se la fugida i per actuar de manera més ràpida.

El passat 10 de juliol, efectius de la policia local de Castelldefels van aturar una motocicleta que s’havia donat a la fugida després de ser requerits els seus ocupants per identificar-se. Els dos detinguts eren dos homes, un dels quals es va identificar amb documentació falsificada.

El Grup Regional d’Investigació Titani, creat a la regió policial de Barcelona, amb el suport del Grup de Fura Regional de Barcelona, tenia una investigació oberta relacionada amb aquesta motocicleta i les dues persones que la utilitzaven que presumptament estaven implicats en robatoris violents de rellotges de luxe a la ciutat i altres poblacions costeres de territori català.

Els detinguts van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció de Gavà. Els investigadors de Titani, que estaven fent seguiments al grup, van comprovar que les dues persones agafaven un tren per marxar direcció Girona amb la intenció de sortir de Catalunya i dirigir-se cap al seu país. Per evitar que marxessin, els van detenir i, d’aquesta manera, van frustrar la seva voluntat de marxar del nostre país i evitar la seva detenció.

Fruit de les gestions d’investigació, els mossos van poder relacionar-los amb dos robatoris amb violència, un tercer en grau de temptativa i dos delictes de lesions.

Es desplaçaven amb motocicleta i fugien del país per evitar la detenció

El passat 3 de juny a les 11 hores, els ara detinguts van sostreure un rellotge de 15.000 euros a un home de 75 anys i després van fugir amb una motocicleta de gran cilindrada de color blau elèctric. Fruit del robatori, la víctima va patir el trencament de cinc costelles.

En data 7 de juliol, van tornar a actuar, sobre les 11 del matí. Un dels ara detinguts va entrar a una òptica del carrer Muntaner i es va abraonar sobre un client per intentar sostreure-li el rellotge de luxe que duia posat. Aquest cop però no ho van aconseguir i van fugir en una motocicleta de gran cilindrada de color blau elèctric sense botí.

Dos dies després, el dissabte 9 de juliol, a les 23:45 hores, van tornar a actuar, aquest cop a Sitges, abordant una parella per sostreure’ls-hi un rellotge de luxe de 35.000 euros. Aquest cop, la parella de la víctima va patir lesions a la mandíbula.

Ara, el cos de Mossos d’Esquadra està compartint informació amb la resta de policies estatals i europees per tal de relacionar aquests detinguts amb d’altres investigacions, per tant, no es descarta la seva participació en altres fets similars en altres països europeus i la investigació continua oberta.

Els detinguts, de 43 i 44 anys, passaran aquest matí a disposició judicial. Cal destacar que un d’ells ja tenia antecedents policials, concretament el mes de setembre de 2019 va ser detingut a la població de Sant Antoni de Calonge com a presumpte autor de robatoris de rellotges de luxe. L’altre detingut no va facilitar en cap moment la seva filiació, identificant-se en tot moment amb unes dades falses, tot i que policialment se l’ha pogut identificar per empremtes.

A presó un altre lladre de rellotges

En una altra actuació policial, el passat dimarts 12 de juliol, el grup de multireincidents de la DIC van detenir un home, de 18 anys, que el passat 11 de maig, va cometre un robatori violent d’un rellotge de 13.800 euros a un turista al districte de Sant Martí. Des de febrer passat, acumula tres antecedents policials i s’estava especialitzant en el robatori de rellotges de luxe.

Grup Titani: 32 detencions en set setmanes

En el marc del pla Tremall, el mes de maig la regió Policial Metropolitana Barcelona va crear el grup d’Investigació Titani, amb el suport del Grup de Fura Regional de Barcelona, per donar resposta al robatori violent de rellotges detectat en aquest nou escenari postpandèmic i vinculat al turisme. Durant els primers cinc mesos de l’any, aquest tipus de fets han representat el 7,2% dels robatoris violents denunciats.

Des de la seva creació, fa 7 setmanes, ha realitzat 32 detencions. La creació d’aquest grup també té per objectiu conèixer aquest fenomen per tal d’aplicar noves estratègies per fer front a aquesta modalitat delictiva i evitar que els indicadors creixin en aquest àmbit.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 14 de juliol

`