President

Creu Roja

President Aragonès: "Catalunya és una nació que fa de la solidaritat un dels seus principals valors compartits"

query_builder   17 juliol 2022 17:52

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya és una nació que fa de la solidaritat un dels seus principals valors compartits"

  1. ·El cap del Govern ha participat aquesta tarda a l’acte commemoratiu del 150è aniversari de la fundació de la Creu Roja, on l’entitat ha guardonat els anteriors presidents de l'organització a Catalunya
  2. La cerimònia ha estat conduïda per Rosa Maria Calaf i s’ha celebrat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha intervingut aquesta tarda en l’acte commemoratiu del 150è aniversari de la fundació de la Creu Roja, on ha destacat que “Catalunya és una nació que fa de la solidaritat un dels seus principals valors compartits”. El cap de l’Executiu ha explicat que el Govern treballa per “millorar la vida de les persones” i ha donat les gràcies a l’entitat “per ajudar a aproximar-nos a aquest objectiu”.

Creu Roja{"name":"2022/07/18/10/52/9a21517e-d69e-4a83-9ac4-0153c664f364.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":40178}

En aquest sentit, Aragonès ha volgut agrair especialment la col·laboració de la Creu Roja amb la Generalitat, en crisis recents com la de la Covid-19 o l’atenció a les persones refugiades que pateixen les conseqüències de la invasió russa d’Ucraïna. Per això, ha posat de relleu “la necessitat de reforçar el treball compartit més que mai”, per sumar, per cooperar, per enfortir encara més el treball conjunt que fem “per atendre la manca d’oportunitats”, que ens fa més febles i vulnerables a tots.

Durant el seu parlament, el cap del Govern ha elogiat la tasca que ha dut a terme l’organització durant els seus 150 anys de vida, remarcant el seu “compromís històric”, així com també ha reivindicat la necessitat de continuar lluitant contra les injustícies i les desigualtats. “Sense la feina d’organitzacions com la Creu Roja hauria estat molt més difícil que la comunitat internacional es dotés d’un sistema de Drets Humans com el que tenim avui”, ha recordat.

La celebració ha servit per guardonar els anteriors presidents de l’organització a Catalunya. També ha comptat amb la participació de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; del conseller de Salut, Josep Maria Argimon; de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i del president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, entre d’altres autoritats.

L’acte ha estat conduït per la periodista Rosa Maria Calaf i ha finalitzat amb l’actuació musical de l’orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona, Ars Medica.


`