Delegació a Barcelona

Reunió de la Comissió Tècnica del barraquisme a la llera del riu Besòs

Es comencen a preparar els estudis que es realitzaran sobre el terreny a la zona de barraques de la llera del riu Besòs

query_builder   19 juliol 2022 13:38

event_note Nota de premsa

Es comencen a preparar els estudis que es realitzaran sobre el terreny a la zona de barraques de la llera del riu Besòs

La Comissió Tècnica que coordina la diagnosi, i que aglutina diferents administracions, s’ha reunit aquest matí per posar en marxa l’encàrrec del Govern

El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha presidit aquest matí la reunió de la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs, un òrgan que compta amb la participació de diferents departaments de la Generalitat, el Consorci del Besòs, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona.

A la reunió s’han exposat algunes de les conclusions del primer estudi parcial que va realitzar l’Ajuntament de Montcada i Reixac a través de l’empresa Habitat 3 i s’ha parlat del plec de condicions elaborat per encarregar la diagnosi completa en aquesta zona que aglutina unes 500 barraques.

Toni Morral ha dit que “aquesta problemàtica s’ha d’abordar amb eficàcia i amb una gran sensibilitat, perquè la realitat social de les famílies que viuen en aquestes barraques és molt diversa”. El delegat ha indicat que cal estudiar també, i de forma separada, altres aspectes de caràcter urbanístic, ambiental i de seguretat per tal que la diagnosi es realitzi de forma completa.

Dins de l’estudi social de la zona, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha incidit en la necessitat d’analitzar especialment la situació dels menors, i més concretament, sobre la seva escolarització.

La Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme s’organitzarà en diferents grups de treball i espera que les diferents tasques d’estudis sobre el terreny puguin començar al setembre.1  

Imatges

Reunió de la Comissió Tècnica del barraquisme a la llera del riu Besòs

Reunió de la Comissió Tècnica del barraquisme a la llera del riu Besòs 2823037

`