President

El mes de març de 2020, Núria Feliu recollint el premi Enderrock de les mans de Lluís Gendrau.

President Aragonès: "Núria Feliu ens deixa un llegat de compromís amb la societat i el conjunt del país"

query_builder   22 juliol 2022 14:14

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Núria Feliu ens deixa un llegat de compromís amb la societat i el conjunt del país"

  1. El Govern mostra el seu condol per la mort de la cantant i actriu, que ha traspassat avui als 80 anys d’edat
  2. La consellera de Cultura destaca que perdem “una icona de la cultura catalana, que va normalitzar el català en la cançó en un moment en què no era normal”
  3. La Generalitat de Catalunya farà un homenatge a l’artista per posar en valor la importància de la seva figura

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest matí que “la cultura catalana està de dol” per la mort de l’actriu i cantant Núria Feliu i ha subratllat el llegat social i cultural associat a la seva figura. “El que hem de valorar especialment és el llegat que ens deixa de tota la seva trajectòria musical i també de compromís amb la societat, especialment amb la seva Vila de Sants, però també amb el conjunt del país i amb els seus drets”, ha manifestat.

El mes de març de 2020, Núria Feliu recollint el premi Enderrock de les mans de Lluís Gendrau.
El mes de març de 2020, Núria Feliu recollint el premi Enderrock de les mans de Lluís Gendrau.
{"name":"2022/07/22/17/59/2734bd70-f1ee-450c-b846-06f67751111d.jpg","author":"Gerard Vilà","type":"0","location":"0","weight":2008611}

En declaracions davant dels mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu ha traslladat el seu condol per la pèrdua “d’una artista molt estimada per moltes generacions del país”, de qui ha destacat la seva capacitat de “cultivar molts gèneres musicals” i la seva indispensable vinculació amb la “música catalana més popular”.

Per la seva part, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat el paper cabdal de Feliu en la recuperació del patrimoni musical català i el seu compromís amb la cultura i la llengua: “Va normalitzar la llengua catalana a la cançó, en tots els gèneres, en un moment en què no era normal”.

“Avui estem tristos per la pèrdua d’aquesta icona de la cultura catalana, que tant hem conegut i que tant present ha estat a les nostres vides, durant tots aquests anys”. En aquest sentit, la consellera ha anunciat que es farà un homenatge des de la Generalitat de Catalunya per posar en valor la importància de la seva figura.

“La Núria Feliu ha estat molt present en moltes generacions de catalans i catalanes i, en els darrers anys, també ha fet col·laboracions amb Els Catarres o Guillamino. Segurament hauríem de fer que els joves la poguessin tornar a escoltar i recuperar-la”, ha dit.

Per últim, Garriga també ha volgut posar en relleu la seva forma de fer en uns anys complicats per a la visibilitat de les dones: “El que sempre deia és que se sentia lliure, lliure de fer allò que li semblava i com li semblava, i segurament va ser referent per a moltes dones d’aquell moment, i segurament durant molts anys”, ha reblat.

`