President

El president duran la seva intervenció

President Aragonès: "El compromís de la Generalitat amb el sector industrial és del tot inequívoc"

query_builder   22 juliol 2022 15:35

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El compromís de la Generalitat amb el sector industrial és del tot inequívoc"

  1. El cap de l’Executiu destaca l'aposta de l'empresa Taurus de “pensar en gran, treballar conjuntament amb les institucions i comprometre’s amb el territori”
El president durant la seva intervenció
El president durant la seva intervenció
{"name":"2022/07/22/15/30/e1e924a0-7979-4092-aaa7-fddb12cc0f45.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":76969}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí l’ampliació del centre logístic de Taurus a Oliana (Alt Urgell), on ha destacat la intenció del Govern d’ampliar el teixit manufacturer del país. “El compromís amb el sector industrial és del tot inequívoc” , ha afegit durant la clausura de l’acte a les instal·lacions de l’empresa.

El cap de l’executiu ha destacat que la companyia d’electrodomèstics, que fa 60 anys des de la seva fundació a la localitat, “és un exemple d’aposta de futur per continuar reindustrialitzant el nostre país amb aquest nou centre logístic que es posarà en marxa les properes setmanes”. El president també ha destacat la necessitat de “pensar en gran, treballar conjuntament amb les institucions i comprometre’s amb el territori”.

Aragonès ha recordat l’objectiu de la Generalitat d’augmentar el pes del PIB industrial al conjunt de l’economia. “Avui, Catalunya, amb un pes de la indústria del 19,8%, se situa lleugerament per sobre de la mitjana de la Unió Europea. De cara el 2025 volem arribar al 22% i el 2030 al 25%”, ha concretat.

El president ha recordat que Taurus pot jugar un paper protagonista en aquest objectiu i ha parlat del difícil context econòmic actual en el qual, “Catalunya ha de pensar en gran” i ha de perseguir grans fites com “esdevenir un actor protagonista per liderar el disseny i producció del xip europeu, un element estratègic i determinant pel futur de la nostra economia”, ha conclòs.

El doble de capacitat

Taurus Group ha invertit 4 milions d’euros en el seu nou centre d’operacions de 15.000 metres quadrats que té com a funció consolidar el seu punt neuràlgic logístic per abastir el mercat europeu. Aquesta estratègia s’emmarca dins del seu pla d’expansió internacional pel qual ja més del 70% de les seves vendes procedeixen de fora de l’Estat espanyol. El nou centre logístic estarà dotat d’intel·ligència artificial i duplicarà la capacitat actual d’emmagatzematge.

La Generalitat ha estat sempre en estret contacte amb la companyia, tant oferint-li els serveis de les oficines d’ACCIÓ a l’exterior, com assessorant o amb ajuts per a tirar endavant projectes concrets.

3  

Imatges

El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció 76969

El president durant el recorregut per les instal·lacions

El president durant el recorregut per les instal·lacions 208106

El president, acompanyat de la comitiva, a les instal·lacions de Taurus

El president, acompanyat de la comitiva, a les instal·lacions de Taurus 125326

`