Protecció Civil

foto de recurs platja

Mor un banyista en una platja de Vilanova i la Geltrú (Garraf)

query_builder   26 juliol 2022 12:24

event_note Nota de premsa

Mor un banyista en una platja de Vilanova i la Geltrú (Garraf)

Un home de mitjana edat ha mort a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú. A hores d’ara es desconeix la identitat de la persona i les circumstàncies exactes de la mort.

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 6.27 hores per un home trobat inconscient a la platja.

Al lloc s’han desplaçat 3 unitats terrestres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han confirmat la mort de l’home. També s’hi ha desplaçat la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, que es fa càrrec de la investigació. Caldrà esperar al resultat de l’autòpsia per confirmar si la causa ha estat l’ofegament.

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú disposa de servei de vigilància i avui oneja la bandera verda, però en el moment del succés no havia iniciat el servei.

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.


`