Drets Socials

IRPF

Drets Socials destina 34,1M€ a la convocatòria de subvencions a entitats amb càrrec al 0,7% de l'IRPF

query_builder   27 juliol 2022 09:09

event_note Nota de premsa

Drets Socials destina 34,1M€ a la convocatòria de subvencions a entitats amb càrrec al 0,7% de l'IRPF

Mitjançant aquestes subvencions es financen iniciatives d’entitats vinculats a les polítiques socials

També s’adrecen a programes d’igualtat, de dones i d’immigració del Departament d’Igualtat i Feminismes

L’any passat prop de 900 projectes arreu del país es van beneficiar d’aquestes línies de subvenció

Drets Socials obre demà la convocatòria de 2022 per a la concessió de subvencions a entitats destinades a programes d'interès general, amb càrrec al 0,7% de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), de l’àmbit de polítiques socials del Departament de Drets Socials i de polítiques d’igualtat, de dones i d’immigració del Departament d’Igualtat i Feminismes. El pressupost de la convocatòria enguany és de 34.100.796 euros i es destinaran tant a projectes com a l’adquisició d’equipament i a inversions d’obres de les entitats. Mitjançant aquestes línies de subvenció, l’any passat es van finançar 884 projectes de més de 250 entitats arreu del país.

La convocatòria s’adreça a entitats que treballen en els àmbits competència del Departament de Drets Socials, com ara la protecció social i accions d’urgència social, la infància i l’adolescència, les famílies, el voluntariat, la joventut o el poble gitano.

D’altra banda, les subvencions també inclouen línies dirigides a entitats dedicades al foment de la igualtat entre dones i homes, garanties de drets i no-discriminació, i que treballen amb persones migrades, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, competència del Departament d’Igualtat i Feminismes.

Les subvencions també contemplen inversions d’obres de reforma, reparació, adequació i millora de centres, pisos i unitats d'atenció que ofereixin aquestes activitats.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui la convocatòria per aquests programes. El període per presentar sol·licituds començarà demà i restarà obert fins al 23de setembre. El tràmit es podrà realitzar exclusivament per via electrònica a la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (http://tramits.gencat.cat).

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia