Bombers

Bombers de la Generalitat, a la recerca de Benissanet

Continua la recerca d'un jove al riu Ebre, per la zona de Benissanet (Ribera d'Ebre)

query_builder   27 juliol 2022 10:39

event_note Nota de premsa

Continua la recerca d'un jove al riu Ebre, per la zona de Benissanet (Ribera d'Ebre)

Es manté el dispositiu de recerca del jove d’uns 20 anys que el passat dilluns 25 de juliol va desaparèixer al riu Ebre, mentre es banyava amb uns amics a Benissanet.

Els Bombers de la Generalitat hi treballen amb una quinzena de dotacions, entre les quals s’hi han desplaçat efectius de la unitat subaquàtica dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) i tres embarcacions. Efectius de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra també s’hi han desplaçat fins al lloc. El grup aquàtic i subaquàtic dels Bombers de Barcelona, que ahir va donar suport a les tasques de recerca, finalment avui no hi desplaça personal.

El dispositiu i l’estratègia de recerca, coordinada pels Bombers de la Generalitat, estableix sectors i zones de treball entre tots els efectius. Durant el dia d’ahir es va realitzar una recerca intensiva per la zona propera al darrer punt d’albirament, a prop de l’embarcador de Benissanet. Es tracta d’una zona molt complicada amb moltes corrents d’aigua. Així, es va buscar de manera intensiva per una escullera, al marge dret del riu i, des d’aquí, un tros ampli que inclou un primer tram fins una corba força pronunciada del riu.

Bombers de la Generalitat{"name":"2022/07/27/10/41/10967cec-5f26-44e4-a946-d71a57cc67b0.jpeg","author":"Bombers de la Generalitat","type":"0","location":"0","weight":355563}

La recerca també va anar avançant riu avall, amb les embarcacions, buscant per la superfície del riu, i fent immersions i revisant punts probables: zones que, per les seves característiques, hi ha la probabilitat que el cos s’hi hagi pogut quedar encallat. També es va recórrer i revisar a peu, des de fora i des de l’interior del riu, els marges més propers a zones de vegetació. L’helicòpter va sobrevolar la zona seguint el curs del riu.

Els efectius treballen amb la premissa que el cos estigui enfonsat i hagi pogut quedar encallat en alguna zona. Així que avui es reprendrà la recerca intensiva i extensiva per les mateixes zones. Està previst que al llarg del matí l’helicòpter pentini de nou la zona..

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats dilluns a les 19.06 hores, que un jove d’uns 20 anys, que es trobava en companyia d’un grup d’amics, no havia sortit de l’aigua. Estaven en una illeta entre Ginestar i Miravet. Ràpidament es va activar un dispositiu de recerca que a les nits, per manca de llum i la mala visibilitat tant als marges com a l’aigua, que estava tèrbola i remoguda, s’ha hagut d’aturar.

`